Hasło do bazy

slavo_s2k
Posty: 61
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

śr sty 06, 2021 1:02 pm

Mam w jednej lokalizacji dawno temu zainstalowany Cloud jako wirtualka w VirtualBOX, niestety potrzebuję parę zmian zrobić, a nie pamiętam hasła, czy dla obrazu dla VB było jakieś domyślne hasło do bazy , ew jak odzyskać/zresetować takie hasło?
slavo_s2k
Posty: 61
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

ndz sty 10, 2021 9:09 pm

Cisza, czyli raczej szans nie ma?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 10, 2021 9:18 pm

Doprecyzuj skąd instalacja ?
slavo_s2k
Posty: 61
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

pn sty 11, 2021 4:24 pm

supla_qnap.jpg
supla_qnap.jpg (7.49 KiB) Przejrzano 439 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sty 11, 2021 6:25 pm

Tam powinieneś się dostać z root-a bez hasła po połączeniu z kontenerem
slavo_s2k
Posty: 61
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

pn sty 11, 2021 8:14 pm

przepraszam, błąd, tak mam na qnap-ie, ale w virtualbox mam z tego linka: https://www.supla.org/download/SUPLA-SERVER-VM.ova
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sty 11, 2021 9:17 pm

to tam powinno być supla albo mysql albo root lub też jest bez hasła
slavo_s2k
Posty: 61
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

wt sty 12, 2021 12:09 pm

Próbuję różne kombinację user/password , ale cały czas Access denied :(

Czy chociaż użytkownika idzie jakoś odczytać? czy zawsze jest root??
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sty 12, 2021 1:55 pm

"Maszyna Wirtualna dla VirtualBox-a z zainstalowanym systemem Linux Debian i zainstalowanym oprogramowaniem SUPLA-CLOUD. Domyślny użytkownik systemu Linux: supla, domyślne hasło: supla. Domyślny użytkownik cloud: supla@supla-server.localhost, domyślne hasło użytkownika cloud: supla2016."

Co do mysql-a spróbuj root i bez hasła.
Możesz też połączyć się użytkownikiem Suplowym. Hasło i login odczytasz w /etc/supla-server/supla.cfg
slavo_s2k
Posty: 61
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

wt sty 12, 2021 7:42 pm

pzygmunt pisze:
wt sty 12, 2021 1:55 pm
Co do mysql-a spróbuj root i bez hasła.
Możesz też połączyć się użytkownikiem Suplowym. Hasło i login odczytasz w /etc/supla-server/supla.cfg
Root bez hasła tak samo nie działa, w /etc nie mam folderu supla-server
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”