Włącznik ścienny "klikany" pod suplę

dogu18
Posty: 147
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

pt sty 08, 2021 5:39 pm

Dobry
Szukam dla siebie włącznika ściennego podwójnego bez N najlepiej "klikanego" znalazłem takie z Tuya ale nie wiem czy da się je Osuplać.

https://pl.aliexpress.com/item/40011314 ... web201603_

Jeśli nie te to ktoś może polecić coś innego bez N na Suplę??

Pozdrawiam Serdecznie
gbcolin
Posty: 100
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

sob sty 09, 2021 2:17 pm

A czy nie urządzałby Cię incan w rozetce gdzie masz dostęp do wszystkiego? Do tego kupujesz długopis ze sprężynką, wyciągasz ją dzielisz na pół montujesz we włącznikach tradycyjnych i masz klikacze nieodbiegające stylistycznie od pozostałych. To tylko sugestia :-) :D
Nie atakuję projektu Supli ;)
dogu18
Posty: 147
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

sob sty 09, 2021 2:20 pm

Nie mam miejsca w puszcze na moduł dodatkowy a i kuc nie chcę
gbcolin
Posty: 100
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

sob sty 09, 2021 2:27 pm

Niech wypowie się kto ma doświadczenie bo tematy o dotykowych tuyach i sonoffach są. Klikacze chyba albo nie sa zbyt modne albo dopiero będą i jeszcze o tym nie wiem. :P
Nie atakuję projektu Supli ;)
gbcolin
Posty: 100
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

sob sty 09, 2021 2:32 pm

Wejdź w swój link i zobacz zdjęcia z pierwszego komentarza. Jest zielone światło. :P
Nie atakuję projektu Supli ;)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1628
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob sty 09, 2021 2:34 pm

Ja kupiłem kiedyś podwójny bez N: https://pl.aliexpress.com/item/40002893 ... 5c0fkdB8k3 ale niestety z żarówkami LED sobie nie poradził. Działał bez problemu z żarówkami tradycyjnymi nawet bez dołączonego kondensatora.
Część elektroniki odpowiedzialna za zasilanie jest mocno uproszczona w stosunku do dotykowego bez N, który u mnie bez problemu działa.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
dogu18
Posty: 147
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

sob sty 09, 2021 2:36 pm

gbcolin pisze:
sob sty 09, 2021 2:32 pm
Wejdź w swój link i zobacz zdjęcia z pierwszego komentarza. Jest zielone światło. :P
Jest wb2s czyli nie ESP...
elmaya
Posty: 1120
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 09, 2021 3:25 pm

dogu18 pisze:
sob sty 09, 2021 2:36 pm
gbcolin pisze:
sob sty 09, 2021 2:32 pm
Wejdź w swój link i zobacz zdjęcia z pierwszego komentarza. Jest zielone światło. :P
Jest wb2s czyli nie ESP...
this apparently still uses ESP "TYWE3S"

https://www.aliexpress.com/item/4000289 ... 5-_dYc72Dj

GPIO # Component
GPIO03 Button2
GPIO04 Button1
GPIO05 Button3
GPIO12 Relay1
GPIO13 Led
GPIO14 Relay2
GPIO15 Relay3
dogu18
Posty: 147
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

sob sty 09, 2021 4:06 pm

elmaya pisze:
sob sty 09, 2021 3:25 pm
dogu18 pisze:
sob sty 09, 2021 2:36 pm
gbcolin pisze:
sob sty 09, 2021 2:32 pm
Wejdź w swój link i zobacz zdjęcia z pierwszego komentarza. Jest zielone światło. :P
Jest wb2s czyli nie ESP...
this apparently still uses ESP "TYWE3S"

https://www.aliexpress.com/item/4000289 ... 5-_dYc72Dj

GPIO # Component
GPIO03 Button2
GPIO04 Button1
GPIO05 Button3
GPIO12 Relay1
GPIO13 Led
GPIO14 Relay2
GPIO15 Relay3
Dziękuję bardzo. W takim razie zamawiam ten 🙂
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”