Wemos D1 Mini Pro

Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 248
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm
Lokalizacja: RJA

sob sty 16, 2021 7:00 pm

WItam, zakupiłem Wemosa z linku:
http://pl.aliexpress.com/item/328313537 ... hweb201603_

Wybrałem opcje 4MB. Jakiś czas temu miałem na nim wgrany jakiś soft przez Arduino IDE. Dziś walczę z uporem maniaka nad wrzuceniem GUI Generic lecz bez skutku. Programowanie dobiega końca z powodzeniem lecz Wemos nie rozgłasza żadnej sieci. Starałem się go wyzerować ale bez pozytywnego skutku. Próbowałem wgrywać esp_init_defaults pod 0x3fc000 również bez skutku. Proszę o podpowiedź jak go ożywić.

Pozdrawiam
Artur
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1745
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob sty 16, 2021 7:20 pm

Wemos D1 mini Pro wygląda tak: https://www.wemos.cc/en/latest/d1/d1_mini_pro.html
A to co Ty kupiłeś, to jest klon Wemosa. Tak, oni już klonują sami siebie :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 248
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm
Lokalizacja: RJA

sob sty 16, 2021 7:23 pm

Ok ale co z moim problemem?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1745
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob sty 16, 2021 7:24 pm

Spróbuj tym: https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... r/releases
Ja wgrywam z takimi ustawieniami i wszystko działa:
PyFlasher.jpg
PyFlasher.jpg (171.92 KiB) Przejrzano 218 razy
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 248
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm
Lokalizacja: RJA

sob sty 16, 2021 7:53 pm

Zadziałało. Co dziwne testowałem kilka programów (Tasmotizer, flash_download_tool_v3.8.5) oraz mnóstwo ustawień i bez powodzenia.

Dzięki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”