Problem z temperaturą Sonoff SV

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1988
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt maja 07, 2021 9:34 am

A ja jednak nie odrzucałbym problemu zakłóceń. Cena Sonoffów wynika zapewne między innymi z wykorzystania tanich podzespołów. Ja wiem, że obecnie ciężko jest znaleźć elektronikę nie produkowaną w Chinach. Choćby podzespoły w Zamelach też są z Chin (moduły ESP). Ale i w Chinach są solidni producenci z wyższymi cenami i wyższą jakością jak i gorsi - tańsi. Wracając do Twojego przypadku, może już kondensatory straciły swoje właściwości w wyniku upływności i stąd problemy?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
jack78
Posty: 44
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 8:50 pm

pt maja 07, 2021 9:42 am

Mam jeszcze jedną sztukę (rezerwową) w domu, skonfiguruję ją i podmienię, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2514
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt maja 07, 2021 11:40 am

Wygraj tam GUI generic.

Taki objaw jaki masz nie wynika z niczego po stronie serwera.
Problem musi być po stronie urządzeń.
W GUI generic jest sprawdzanie poprawności odczytów z termometrów oraz 3x próba jeśli pojawia się problem. Także jeśli problemy są u Ciebie sporadyczne, to zmiana softu powinna na razie pomóc
jack78
Posty: 44
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 8:50 pm

pt maja 14, 2021 7:43 pm

Wieki to trwało, ale w końcu zmieniłem soft.
Wgrałem GUI generic. Super że w końcu można się zalogować do sonoffa, nawet jeśli jest skonfigurowany i dokonywać zmian.
Problemy z temp. na razie ustały. Ani nie zauważyłem skoków, ani w rejestrze się nie zapisują.
Jedna rzecz mnie tylko martwi. 2 sztuki często gubią połączenie i nie mam pewności czy to z powodu słabego zasięgu, czy czegoś innego.
W info Supli wywali mi takie coś:
Powód restartu połączenia : 3.

Jest gdzie rozpiska błędów dla tego softu?
krycha88
Posty: 1906
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt maja 14, 2021 7:45 pm

jack78 pisze:
pt maja 14, 2021 7:43 pm
Wieki to trwało, ale w końcu zmieniłem soft.
Wgrałem GUI generic. Super że w końcu można się zalogować do sonoffa, nawet jeśli jest skonfigurowany i dokonywać zmian.
Problemy z temp. na razie ustały. Ani nie zauważyłem skoków, ani w rejestrze się nie zapisują.
Jedna rzecz mnie tylko martwi. 2 sztuki często gubią połączenie i nie mam pewności czy to z powodu słabego zasięgu, czy czegoś innego.
W info Supli wywali mi takie coś:
Powód restartu połączenia : 3.

Jest gdzie rozpiska błędów dla tego softu?
A jaki masz czas połączenia oraz pracy urządzenia?
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
viewtopic.php?f=88&t=8435
jack78
Posty: 44
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 8:50 pm

pt maja 14, 2021 8:09 pm

Czas pracy mam ponad 3 dni, a czas połączenia trochę ponad 1h
Patryk
Posty: 1455
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt maja 14, 2021 8:16 pm

jack78 pisze:
pt maja 14, 2021 7:43 pm

Jest gdzie rozpiska błędów dla tego softu?
viewtopic.php?p=73309#p73309
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”