Czas kliknięcia w opcji monostabilny

Sibikk
Posty: 355
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

pn gru 21, 2020 8:18 pm

Cześć czy da się zmienić czas reakcji po kliknięciu, teraz muszę przytrzymac przycisk ok 1 s żeby przekaźnik załapał. Mając przełącznik dwuklawiszowy na jednym klawiszu zwykły przekaźnik bistabilny a na drugim obwód row02m jeden łapie od razu drugi trzeba przytrzymać. Kobieta mi się denerwuje przez to :roll: a wiecie jak to się kończy. Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 21, 2020 9:25 pm

Tam na bank nie ma 1 sek.
Sibikk
Posty: 355
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

wt gru 22, 2020 7:50 am

pzygmunt pisze:
pn gru 21, 2020 9:25 pm
Tam na bank nie ma 1 sek.
Ciężko to zmierzyć :D ale nie reaguje na kliknięcie, trzeba przytrzymać. Nagram dziś różnice pomiędzy zwykłym bistabilny a rowem.
Obrazek
Sibikk
Posty: 355
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

wt gru 22, 2020 5:20 pm

pzygmunt pisze:
pn gru 21, 2020 9:25 pm
Tam na bank nie ma 1 sek.
Dla mnie problem nie istnieje ale kobieta w nie chce się nauczyć jak to działa,
https://photos.app.goo.gl/6cZttJdjMNYP3dov6
Obrazek
krzem
Posty: 8
Rejestracja: ndz maja 03, 2020 7:22 pm

śr cze 09, 2021 9:36 pm

U mnie jest inny problem. Po podłączeniu przełączników monostabilnych do IN1 i IN2 nie działa ten pierwszy. Nie załącza pierwszego obwodu. Sprawdziłem na trzech sztukach i tak samo - obwodu nr 1 nie da się sterować fizycznie (obojętnie czy podepnę bistabilny czy monostabilny). Zamieniałem przewody przełączników, sprawdzałem czy dochodzi napięcie do IN1/IN2. Wszystko jest OK. Sterowanie z apki Supla działa. Po załączeniu dwóch obwodów z Supli, fizycznie daje się wyłączyć tylko obwód nr 2. W opcjach ustawiłem pracę przełącznika stosowną do przełącznika/przycisku. Pomysły się skończyły... Czy ktoś miał taki defekt u siebie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 10, 2021 8:51 am

Sprawdź czy nie masz zamienionego N z L.
Wyślij zdjęcie podłączenia.
krzem
Posty: 8
Rejestracja: ndz maja 03, 2020 7:22 pm

czw cze 10, 2021 10:24 am

Masz na myśli omyłkową zamianę na zasilaniu głównym modułu lub podanie neutralnego na stykach Nx? Nie wydaje mi się abym zrobił błąd. Będę dopiero wieczorem przy tym module. Dziwne że tylko N1 nie działa. Podłączony tym samym schematem dopuszkowy ROW-02 działa bez problemów. Jeszcze mam nadzieję że to jakiś bug w sofcie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 10, 2021 10:40 am

Nie sądzę aby był to soft. Nie mam więcej zgłoszeń tego typu.
miroph
Posty: 891
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

czw cze 10, 2021 10:45 am

Może ten przycisk nie łapie za każdym razem?
Podłącz pomiędzy INy a przewód neutralny żarówkę z oprawką i popatrz czy za każdym razem żarówka się włącza.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
krzem
Posty: 8
Rejestracja: ndz maja 03, 2020 7:22 pm

czw cze 10, 2021 1:57 pm

Próba uruchomienia IN1 na pierwszym module. Na drugim jest identycznie.

https://youtu.be/MRCL7xc6tIE
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-02m”