Nie można zarejestrować V-Pro Smarta do Clouda

jaku2k
Posty: 454
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

Witam,
tak jak w temacie - nie mogę zarejestrować V-Pro Smarta do Clouda. Urządzenie wylogowało się ok. dwa tygodnie temu i nie mogę znaleźć sposobu, aby je zalogować. To nie pierwsza taka sytuacja, jednak kiedyś poradziłem sobie resetem do ustawień fabrycznych - teraz tego zrobić nie mogę.
Sytuacja o tyle mnie zdziwiła, że spróbowawszy zarejestrować moduł na Cloudzie publicznym, wszystko poszło jak po maśle. Na prywatnym za Chiny ludowe zrobić tego nie mogę. Poniżej zrzut ekranu z pola rejestracji modułu.
Załączniki
varilight-problem.png
varilight-problem.png (223.92 KiB) Przejrzano 786 razy
Pozdrawiam
Jakub
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12495
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Logi Twojego serwera wrzuć. Zapewne są tam jakieś błędy.
jaku2k
Posty: 454
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

Po wpisaniu komendy

Kod: Zaznacz cały

docker logs --tail=50 supla-server
wyświetla się coś takiego:
Załączniki
supla_server_logs1.PNG
supla_server_logs1.PNG (137.64 KiB) Przejrzano 777 razy
supla_server_logs2.PNG
supla_server_logs2.PNG (81.2 KiB) Przejrzano 777 razy
Pozdrawiam
Jakub
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12495
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Jeszcze logi mysql-a. Czy aby przypadkiem nie zaktualizowałeś kontenerów ? Może ssl się rozjechał.
jaku2k
Posty: 454
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

Ostatni raz aktualizowałem Suplę po wyjściu nowej wersji Clouda.
Tydzień temu walczyłem z bazą danych (domyślnie zainstalowanym na NAS-ie postgreSQL-em) - nie wiem, czy ma to związek z MySQL.
PS. Przypomniało mi się, że instalowałem nowy kontener MySQL (niezależnie od Supli) - ostatecznie go odinstalowałem.
Załączniki
1.PNG
1.PNG (137.65 KiB) Przejrzano 768 razy
2.PNG
2.PNG (36.48 KiB) Przejrzano 768 razy
Pozdrawiam
Jakub
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12495
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Inne urządzenia się łączą z tym serwerem ?
Masz coś co jest oparte o SDK 3x poza V-Pro ?
jaku2k
Posty: 454
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

Tak, inne urządzenia bezproblemowo łączą się z serwerem.
Nie wiem, jakie urządzenia są oparte o oparte o SDK 3x, ale z gotowych produktów mam podłączone moduły Zamela: MEW-01, SBW-02, kilka SRW-01. Z urządzeń zrób-to-sam wszystko mam na różnych wersjach GUI Generica.
Pozdrawiam
Jakub
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12495
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Stawiam, że coś się rozjechało z SSL-em ale aby to sprawdzić musiałbym podłączyć pod Twój serwer jakieś urządzenie z logami oparty o SDK 3x. Musiałbyś udostępnić na zewnątrz port 2016. Mógłbym to sprawdzić w pn.
jaku2k
Posty: 454
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

Dobrze, port 2016 --> 2016 mam otwarty na stałe.
Pozdrawiam
Jakub
ODPOWIEDZ

Wróć do „Varilight V-Pro Smart”