Obsługa rolet - klawisz stop

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 680
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Tak można sobie ustawić harmonogram kiedy ma być włączone podświetlenie.
Ustawiłem aktywację podświetlenia pod przycisk stop, aby go wykorzystać, skoro firmware go nie obsługuje.

Jak by była opcja stop, to podświetleniem szło by sterować z aplikacji (jako dodatkowy włącznik bez fizycznego przycisku) lub z harmonogramu.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
lukfud
Posty: 1237
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

Lector pisze: czw wrz 23, 2021 2:24 pm Ale masz na myśli firmware z obsługą klawisza stop?
Czy dokładnie tak jak pokazuję na filmiku.
Z obsługą klawisza stop
krycha88
Posty: 2386
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

przycisk stop.PNG
przycisk stop.PNG (11.52 KiB) Przejrzano 309 razy
wrzuciłem obsługę dodatkowego klawisza STOP dla rolet :) Ale coś czuję, że nie zrobisz teraz takiego podświetlenia jak na filmach.
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 680
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Dzięki :)
Jedynie jako dodatkowy włącznik w aplikacji - sprawdzę w wolnej chwili.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 680
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Firmware by lukfud.

https://youtu.be/eaxpbrgPtKQ
https://youtu.be/DdnAKuoh2y0

Podświetlenie włączane włącznikiem w aplikacji.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
krycha88
Posty: 2386
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

Lector pisze: pt wrz 24, 2021 9:13 pm Firmware by lukfud.

https://youtu.be/eaxpbrgPtKQ
https://youtu.be/DdnAKuoh2y0

Podświetlenie włączane włącznikiem w aplikacji.
Problem softów od kolegi @lukfud jest taki, że nie udostępnia publicznie źródeł. Co oczywiście utrudnia niekiedy podpatrzenia ciekawych rozwiązań i ogranicza rozwój tylko do jednej osoby ;)
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
lukfud
Posty: 1237
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

krycha88 pisze: sob wrz 25, 2021 6:50 am Problem softów od kolegi @lukfud jest taki, że nie udostępnia publicznie źródeł. Co oczywiście utrudnia niekiedy podpatrzenia ciekawych rozwiązań i ogranicza rozwój tylko do jednej osoby ;)
Oj, tu się z Tobą nie zgodzę ;)
Wszystkie ciekawe rozwiązania zawarte są w bibliotece SuplaDevice, ja tylko z nich korzystam. W moich kompilacjach nie ma nic, o czym byś nie wiedział. Nie ograniczam nikogo, bo sam niczego nie wymyślam, układam tylko po swojemu.
krycha88 pisze: czw wrz 23, 2021 2:25 pm Fajnie by było dorobić ten przycisk stopu niż udostępniać przeróżne kompilacje na forum
Wydaje mi się, że zawsze znajdzie się kawałek miejsca dla dedykowanych kompilacji, ale jeśli Ci to przeszkadza, mogę ich nie wrzucać na forum.
krycha88
Posty: 2386
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

lukfud pisze: sob wrz 25, 2021 9:25 am Wydaje mi się, że zawsze znajdzie się kawałek miejsca dla dedykowanych kompilacji, ale jeśli Ci to przeszkadza, mogę ich nie wrzucać na forum.
Nie przeszkadza mi to zupełnie. Jak zaczynałem przygodę na tym forum to byłem upominany o kod źródłowy do swoich kompilacji na podstawie licencji oraz tego wpisu:
viewtopic.php?f=6&t=4935

Dzięki temu powstał GUI-Generic dostępny z kodem źródłowym dla każdego. Nie było by kodu źródłowego to by nie powstał builder online itd. ;)
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12425
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Panowie.... ukrywając kod tylko na tym tracicie. Wystarczy popatrzeć jak skończyła się historia kompilacji od @Zibi. Dzisiaj już mało kto nawet o tym pamięta. Gdyby Supla była zamknięta to nigdy byśmy nie dotarli do tego miejsca. Pewnie nawet byśmy się nie poznali. Popatrzcie na trendy... Linux, Android i wiele innych... Linux trochę stał się takim symbolem open source. Połowa świata ogląda TV nie wiedząc nawet, że w środku działa linux lub jądro linux-a. Gdyby nie open source nie byłoby setek tysięcy projektów/firm/produktów. Ogólnie rzecz biorąc gdyby nie open source świat byłby w zupełnie innym miejscu.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 680
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Rozpętała się troszkę burza.
Firmware był robiony pod zamówienie, moim celem było przedstawienie jak to zostało zrobione przez kolegę lukfud.

Firmware nie był upubliczniony, więc chyba i źródeł nie trzeba upubliczniać.

Wcześniej też robione były dla firmwary i jakoś źródeł nikt nie udostępnił.
Dla mnie (i pewnie nie tylko dla mnie) najważniejsze jest to, że są osoby z umiejętnościami i chętne do pomocy w oSuplowaniu gotowych modułów.

Szkoda by było się nie chwalić kogoś dobrze wykonaną pracą i pozostać w cieniu PW. Bo w tedy wielu osobą nawet by się nie śniło o takich funkcjach o których tu mowa.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „GUI Generic”