GUI Generic Webinterfejs

tijo
Posty: 198
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

Witam!!
A co sądzicie o wyświetleniu temperatury w Webinterfejsie 1 Wire dla Generic GUI? Pamiętam to z czasów termostatu. Tam był serial ds-a i temperatura....
krycha88
Posty: 2680
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

Mógłbym zrobić rozwiązanie bardziej ogólne dla każdego sensora obsługiwanego przez GUI-Generic, nie ograniczałbym się tylko do sensorów 1-Wire. Tylko czy to jest potrzebne? po to mamy naszą rozwijającą się aplikację :)
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Nie lepiej iść w stronę obsługi dodatkowych urządzeń, np. BL0937, HLWBL by np. gniazdko w pomiarem energii DGM w Genericu działało?
Odczyt temp. w web ok ale nie jest to raczej pierwsza potrzeba, @krycha88 ma co robić :) Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Już niewiele zostało by dogonić tasmotę hehe
e-talking............
krycha88
Posty: 2680
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

Tasmoty to nigdy nie dogonimy, przez prawie 4 lata tam aktywnie działa co najmniej 4 developerów :P

Oni chociaż nie mają buildera online w tym jesteśmy lepsi :D
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

krycha88 pisze: śr paź 20, 2021 6:14 pm Tasmoty to nigdy nie dogonimy, przez prawie 4 lata tam aktywnie działa co najmniej 4 developerów :P

Oni chociaż nie mają buildera online w tym jesteśmy lepsi :D
Nie bądź taki skromny, robisz (robicie) genialną robotę. BTW pomyślisz nad obsługą BL0937, HLWBL? :)
e-talking............
krycha88
Posty: 2680
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

A czy czasami BL0937 to nie to samo co HLW8012?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

krycha88 pisze: czw paź 21, 2021 4:02 pm A czy czasami BL0937 to nie to samo co HLW8012?
Nie wiem ale czy delikatnie sugerujesz, że można pokusić się o przesiadkę z tasmoty na GUI Generic w przypadku Gniazdka SmartDGM PP-W162?
e-talking............
Mmof
Posty: 256
Rejestracja: ndz sty 26, 2020 5:49 pm

uchnast.michal pisze: czw paź 21, 2021 4:12 pm
krycha88 pisze: czw paź 21, 2021 4:02 pm A czy czasami BL0937 to nie to samo co HLW8012?
Nie wiem ale czy delikatnie sugerujesz, że można pokusić się o przesiadkę z tasmoty na GUI Generic w przypadku Gniazdka SmartDGM PP-W162?
Jak mam suple na tym gniazdku z biedry i działa bez większych problemów choć licznik by się przydał. 😜
krycha88
Posty: 2680
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

uchnast.michal pisze: czw paź 21, 2021 4:12 pm
krycha88 pisze: czw paź 21, 2021 4:02 pm A czy czasami BL0937 to nie to samo co HLW8012?
Nie wiem ale czy delikatnie sugerujesz, że można pokusić się o przesiadkę z tasmoty na GUI Generic w przypadku Gniazdka SmartDGM PP-W162?
Musisz przeszukać Internet czy moja teoria jest słuszna. A jak już to zrobisz to wgrać GUI i przetestować :P
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

krycha88 pisze: pt paź 22, 2021 4:50 am
uchnast.michal pisze: czw paź 21, 2021 4:12 pm
krycha88 pisze: czw paź 21, 2021 4:02 pm A czy czasami BL0937 to nie to samo co HLW8012?
Nie wiem ale czy delikatnie sugerujesz, że można pokusić się o przesiadkę z tasmoty na GUI Generic w przypadku Gniazdka SmartDGM PP-W162?
Musisz przeszukać Internet czy moja teoria jest słuszna. A jak już to zrobisz to wgrać GUI i przetestować :P
Wygląda, że kolejny raz miałeś rację. Działa :)
Przekaźnik: gpio14
Przycisk: gpio13 RX (reakcja na wciśnięcie)
CF: gpio4
CF1: gpio5
SELi: gpio12
LED: gpio13
Nie wiem jak wprowadzać w stan konfiguracji przyciskiem skoro jest pod RX. Czy to nowa wersja GUI blokuje zmianę GPIO0?
e-talking............
ODPOWIEDZ

Wróć do „GUI Generic”