GUI-Generic Arduino IDE

krycha88
Posty: 2701
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

Patryk pisze: śr paź 20, 2021 10:29 am Taka konfiguracja przechodzi ok. :D
to jest już duża podpowiedź :) wieczorkiem spróbuje znaleźć winowajcę.
Patryk
Posty: 1995
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

krycha88 pisze: śr paź 20, 2021 10:41 am
Patryk pisze: śr paź 20, 2021 10:29 am Taka konfiguracja przechodzi ok. :D
to jest już duża podpowiedź :) wieczorkiem spróbuje znaleźć winowajcę.
Po zakomentowaniu:

Kod: Zaznacz cały

// #define SUPLA_PZEM_V_3
// #define SUPLA_CSE7766
soft się kompiluje.
krycha88
Posty: 2701
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

dzięki, ale nie traktuję tego już jako błędu :)

Problem jest w tym, że kompilując wszystkie flagi w pewnym momencie zaczyna brakować miejsca w IRAM ponieważ różne biblioteki ją wykorzystują. Dokładając kolejną bibliotekę która musi użyć IRAM zabrakło po prostu miejsca.
Patryk
Posty: 1995
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

Też zacząłem o tym myśleć.
Dzięki za potwierdzenie.
rom111
Posty: 4
Rejestracja: czw mar 22, 2018 6:37 pm

Dołączę do tematu po wgraniu wyrzyskich bibliotek od nowa kompilacja przebiegła pomyślnie jednak po wgraniu brak możliwości konfiguracji.
IMG_1361.PNG
IMG_1361.PNG (243.48 KiB) Przejrzano 385 razy
proszę o pomoc gdzie szukać tego błędu.
Patryk
Posty: 1995
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

rom111 pisze: ndz paź 24, 2021 8:44 am Dołączę do tematu po wgraniu wyrzyskich bibliotek od nowa kompilacja przebiegła pomyślnie jednak po wgraniu brak możliwości konfiguracji.

proszę o pomoc gdzie szukać tego błędu.
viewtopic.php?p=98183#p98183
rom111
Posty: 4
Rejestracja: czw mar 22, 2018 6:37 pm

dziękuję za szybką odpowiedź
wypróbowałem wskazane rzeczy
niestety po odkomenderowaniu wskazanej linii przy kompilacji wywala błędy.

poprzednio może źle się wyraziłem chodzi o to że brak możliwości wyboru GPIO

Po wejściu w ustawienia urządzenia na drugim menu już tego nie można wybrać jak na załączonym screenie.

Dziękuję za pomoc.
Patryk
Posty: 1995
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

rom111
Posty: 4
Rejestracja: czw mar 22, 2018 6:37 pm

Dzięki pierwsza podpowiedź naprowadziła mnie na trop.

należało jeszcze od-komentować

//#endif // USE_CUSTOM w GUI-Generic config.h

i wszystko śmiga. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „GUI Generic”