Stan przekaźnika

Patryk
Posty: 1652
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

ndz cze 13, 2021 3:55 am

@krycha88
Pytanie.
Wczoraj przy intensywnych opadach i porywistym wietrze, miałem co paręnaście sekund zaniki napięcia, potem 2 godzinna przerwa w dostawie prądu i kilka prób ponownego włączenia sieci elektroenergetycznej do systemu.
Wiadomo jaki to może mieć wpływ na urządzenia elektryczne, a w szczególności na lodówkę.
I tak sobie pomyślałam.
Gdyby była dodatkowa opcja stanu przekaźnika:
Włącz z opóźnieniem np: 60 sek.
Była by taka możliwość ?
Chroniło by to urządzenia, które muszą być cały czas pod napięciem (np: lodówki) przed częstym zał/wył napięcia. :?:
krycha88
Posty: 1987
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz cze 13, 2021 7:47 am

A jak zaniki zasilania będą w 61s? Wydaje mi się, że to zła droga :)
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
YoMan
Posty: 185
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

ndz cze 13, 2021 9:50 pm

a nie załatwi ci sprawy zwykły przekaźnik czasowy? np. https://zamel.com/pl-PL/produkty/exta-a ... owe/pcp-04
Ustawisz sobie opóźnienie dowolne
YoMan
ODPOWIEDZ

Wróć do „GUI Generic”