SUPLA Pushover client

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Beku
Posty: 453
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

Teraz wersja jest SUPLA-PUSHOVER v1.1.3

Usuń z katalogu supla-pushover cały katalog src oraz plik supla-pushover.

A następnie jeszcze raz uruchom install
lukfud
Posty: 1395
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

Robert Błaszczak pisze: pt maja 29, 2020 12:44 pm Coś Ci się nie zaktualizował. Wersja 1.0.0 to mocno stara wersja.
daj najpierw

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get update
a następnie ponownie spróbuj zaktualizować.
Upgrade systemu staram się robić systematycznie. Przed update supla-pushover też zrobiłem.
Beku pisze: pt maja 29, 2020 2:27 pm Teraz wersja jest SUPLA-PUSHOVER v1.1.3
Usuń z katalogu supla-pushover cały katalog src oraz plik supla-pushover.
A następnie jeszcze raz uruchom install
Właśnie przed chwilą zainstalowałem ponownie. Teraz jest 1.1.3 i wszystko działa :)

Dziękuję
xzihen
Posty: 56
Rejestracja: sob lis 23, 2019 2:21 pm
Lokalizacja: Łódź

Witajcie, pobrałem źródła z girhuba na maszynę wirtualną z lubuntu, skonfigurowałem plik z konfiguracją, ale niestety nie wiem jak uruchomić program. Jaki plik wywołać?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 2222
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Tu: https://www.blaszczak.pl/supla-pushover ... pocztowej/ masz szczegółową instrukcję, jak uruchomić Supla Pushover.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Remi
Posty: 118
Rejestracja: wt maja 22, 2018 4:03 pm

Miałem problem z wykryciem kanałów w aplikacji, która zwracała następujący błąd:

DEBUG[1600631864.714559] set_channel_on_change_trigger: channel 1xxx4 not found

Powodem okazało się być wyłączenie w cloudzie opcji "Pokaż w urządzeniach klienckich"

Może się komuś przyda ;)
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1208
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

Czy w ramach jednego konta Pushover da się uzyskać powiadomienia z dwuch różnych kont supla?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 2222
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Jak najbardziej tak.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Czy z poziomu SUPLA Pushover client jest szansa wykonanie skryptu sh lub url gdy np. kanał jest niedostępny?
e-talking............
MMarcin
Posty: 111
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

Witam.
To jest moje pierwsze spotkanie z raspberry.
Uruchomiłem powiadomienia.
Gdy jest jeden warunek to działa prawidłowo.
Jak dodam w pliku supla-pushover-config.yaml drugi warunek to już powiadomienia nie działają.
Oczywiście za każdym razem restart supervisor.
Co robię źle?

notifications:
- trigger: 'onchange'
condition: '%channel_6217% == 1'
message: 'PNW wlaczony!'

- trigger: 'onchange'
condition: '%channel_15100% == 1'
message: 'Bojler wlaczony!'
MMarcin
Posty: 111
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

MMarcin pisze: sob paź 23, 2021 6:53 pm Witam.
To jest moje pierwsze spotkanie z raspberry.
Uruchomiłem powiadomienia.
Gdy jest jeden warunek to działa prawidłowo.
Jak dodam w pliku supla-pushover-config.yaml drugi warunek to już powiadomienia nie działają.
Oczywiście za każdym razem restart supervisor.
Co robię źle?

notifications:
- trigger: 'onchange'
condition: '%channel_6217% == 1'
message: 'PNW wlaczony!'

- trigger: 'onchange'
condition: '%channel_15100% == 1'
message: 'Bojler wlaczony!'
Już działa.
W raspberry ważne są wcięcia i odstępy w wprowadzanym tekście.
Po porawieniu wszystko działa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”