Sceny i Widgety w SUPLA Scripts

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
bicker
Posts: 331
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Thu Jan 11, 2018 5:12 am

dodaj jeszcze
wyłącz za xx sekund
User avatar
fracz
Posts: 914
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Jan 11, 2018 6:58 am

Będzie. Już zacząłem takie cos pisać do skryptów. Ale to po wydaniu nowej wersji clouda.
User avatar
Lucas
Posts: 237
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Thu Jan 11, 2018 9:26 am

To ja przy scenach jeszcze bym widział ustawianie opóźnień między włączeniem/wyłączeniem urządzeń, np. włącz lampę 1, za 10s włącz lampę 2 wyłącz lampę 1, za 15s wyłącz lampę 2, itp.
W poprzednim rozwiązaniu miałem taką scenę, która mi przełączała światła w drodze z salonu do sypialni przez przedpokój :lol:
User avatar
nowy1
Posts: 310
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Thu Jan 11, 2018 11:04 am

fracz wrote:
Thu Jan 11, 2018 6:58 am
Będzie. Już zacząłem takie cos pisać do skryptów. Ale to po wydaniu nowej wersji clouda.
Tak sie przyzwyczaiłem do twoich skryptów ,że teraz dla mnie aplikacja Supla to straszna bida:)

nawet już jej nie instaluje na nowym telefonie :)
Gucio2607.
Posts: 184
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Thu Jan 11, 2018 11:26 am

fracz wrote:
Thu Jan 11, 2018 6:58 am
Będzie. Już zacząłem takie cos pisać do skryptów. Ale to po wydaniu nowej wersji clouda.
Kiedy mozemy sie spodziewac nowej wersji?
User avatar
fracz
Posts: 914
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Jan 11, 2018 12:19 pm

Lucas wrote:
Thu Jan 11, 2018 9:26 am
To ja przy scenach jeszcze bym widział ustawianie opóźnień między włączeniem/wyłączeniem urządzeń, np. włącz lampę 1, za 10s włącz lampę 2 wyłącz lampę 1, za 15s wyłącz lampę 2, itp.
W poprzednim rozwiązaniu miałem taką scenę, która mi przełączała światła w drodze z salonu do sypialni przez przedpokój :lol:
Dokładnie tak to tworzę.

Jeśli chodzi o kiedy to nic nie obiecuję bo potem będzie jak z Ernestem :-D
Adamx25
Posts: 12
Joined: Tue Jul 19, 2016 7:19 am

Thu Feb 01, 2018 8:51 pm

Witam.
A czy da się scena uruchomić termostat lub przełączyć jego aktywny profil?
Adamx25
Posts: 12
Joined: Tue Jul 19, 2016 7:19 am

Thu Feb 01, 2018 9:10 pm

jeszcze jedno pytanie.
W Aplikacji Automate, która dotychczas działała świetnie , we flow Supla Vois pojawił mi się komunikat "Running Fibers". Od tej chwili nie działa. Co robić?
PuteR
Posts: 170
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Mon Feb 12, 2018 10:42 pm

Macie może jakieś ciekawe zestawy ikon do widgetów?
puszkow
Posts: 16
Joined: Sun Dec 17, 2017 3:27 pm

Fri Feb 23, 2018 2:08 pm

Dzięki fracz za wprowadzenie xx sekund po wykonaniu sceny wykonaj akcje - pytanie czy jest szansa zwiększyć ilość sekund do kilku tysięcy np.9999 lub więcej.
3600 - 1 godzina
7200 -2 godziny
10800 - 3 godziny

uzasadnienie:

W chwili obecnej jest to 600 sekund - czyli 10 minut.
Włączenie bojlera na 10 minut - nic nie da - ewentualnie może lekko podgrzać wodę - tu zazwyczaj 1-2 godziny lub więcej w zależności od wielkości zbiornika, grzałki itp.
Włączenie grzejnika na 10 minut też może być mało

Uruchomienie np. linii kroplującej (podlewanie) na 10 minut to mało - tu powinno być - 2-4 godziny

Z góry dziękuję za rozpatrzenie podania ;)
Post Reply