Automatyczny reset - da się?

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
kindziol
Posts: 68
Joined: Mon Oct 07, 2019 10:28 pm

Mon Dec 02, 2019 7:55 pm

kindziol wrote:
Mon Dec 02, 2019 7:29 pm
elmaya wrote:
Mon Dec 02, 2019 7:18 pm
@kindziol
With the help of @Patryk, the problem with the Flash of your module has been solved.
With this soft you can change Google to whatever you want and select the restart time in wificonfig.

You have to connect the Led between Gpio2 and Vcc through a resistor.

The builtin LED is connected to Gpio 1 which is the one that controls the relay.


reset_router_v3_stc15f_delaySel_DOUT_4Mbit_PUYA_Fix.rar
Tak więc dziękuje również @Patryk za udział w rozwiązaniu problemu.

Dziękuje bardzo.
moja uwaga co do softu. Jak zmienię ping na przykład do www.google.pl , pinguje ale error.
elmaya
Posts: 400
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Mon Dec 02, 2019 8:22 pm

works.
Check if you have written correctly in wificonfig.

Code: Select all

mounting FS...
mounted file system
reading config file
opened config file
40
{"host":"www.google.pl","Reset_delay":"5"}
                                          parsed json
reset delay: 300000

Connected
Adres IP:
192.168.1.113 / 255.255.255.0 / 192.168.1.1
(RSSI): -36 dBm
Pinging host www.google.pl
Success!!
User avatar
Dawid84
Posts: 97
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Tue Dec 03, 2019 8:06 pm

Wiec tak wgralem ten soft co Elmaya podeslal wlaczylem uklad oraz putty i czekalem 5 min 15 min 20 min i nic zadnego resetu nawet w putty nie bylo widac zeby byl reset. Niewiem co jest lub robie nie tak przeciez to niejest takie skomplikowane nieogarniam tego
Pozdrawiam
Dawid
Patryk
Posts: 549
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Dec 03, 2019 8:27 pm

A masz może jakiegoś innego Wemosa ?
Czy tylko tą jedną sztukę.
User avatar
Dawid84
Posts: 97
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Tue Dec 03, 2019 9:21 pm

Tylko jedna sztukę w piatek bede zamawial nowy mam jeszcze NodeMCU ale niewiem czy sie nada.
Pozdrawiam
Dawid
Patryk
Posts: 549
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Dec 03, 2019 9:24 pm

Nada się.
To jest praktycznie to samo.
Zastanawiam się jeszcze, czy z twoją płytką stykową, jest wszystko ok.
Jak byś tego Wemosa przełożył w inne miejsce.
User avatar
Dawid84
Posts: 97
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Tue Dec 03, 2019 9:41 pm

Sprawdze.

Edit

Sprawdzilem plytka stykowa ok wiec zostaje wemos wadliwy.
Last edited by Dawid84 on Wed Dec 04, 2019 7:49 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Dawid
kindziol
Posts: 68
Joined: Mon Oct 07, 2019 10:28 pm

Wed Dec 04, 2019 3:39 pm

@elmaya

Sorki, że tu piszę ale czy możesz zobaczyć ten temat viewtopic.php?f=6&t=4233. Pisałem ale niestety nikt nie odpowiedział. Mam sonoff 4ch pro i chciałbym go wykorzystać do systemu podlewania. Może Ty mistrzu mi coś podpowiesz ?

pozdr.
Post Reply