Soft inCan

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Espablo
Posts: 361
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: Soft inCan

Post by Espablo » Thu Feb 16, 2017 7:23 pm

Dobrze zrozumiałeś, ale też zapytałem jakich rozwiązań potrzebujesz z inCan. Może uda mi się "wyczarować" soft dla Ciebie. Tylko, że to już nie będzie inCan ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

Zybi
Posts: 465
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Re: Soft inCan

Post by Zybi » Thu Feb 16, 2017 7:57 pm

Espablo wrote:
Thu Feb 16, 2017 2:30 pm
Próbowałem wymusić ten stan u siebie i nie udało mi się. Na tym sofcie z pamięcią stanu też tak się dzieje? Bo jeśli tak to spróbuj pobrać go jeszcze raz. Podmieniłem ten plik, bo wykryłem małą literówkę i może to było przyczyną, a Ty mogłeś zaciągnąć jeszcze ten bez poprawek. Tylko, że ten poprzedni soft też nie powodował u mnie tych objawów, o których piszesz.
Masz swój serwer na RPI czy korzystasz z SUPLA-CLOUD, bo ja nie mam jeszcze swojego (narazie :roll: ) i korzystam z tego drugiego?
W nowej wersji softu nie mam już tego efektu.
Testuję na własnym serwerze postawionym na Orange Pi Lite.

slawek
Posts: 650
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm

Re: Soft inCan

Post by slawek » Thu Feb 16, 2017 8:52 pm

shimano73 wrote:
Thu Feb 16, 2017 4:19 pm
Czy można prosić kolegów o kompilację w/g ustawień :

RELAY_1 4
RELAY_2 13
CONFIG (switch) 5
SENSOR_1 12
SENSOR_2 14
DS18B20
TEMPERATURE_CHANNEL 2

wejścia "button " nie są mi potrzebne.
A co ma być na relay? socket? gate? sądząc po wejściach SENSOR to chyba gate?
Moim zdaniem CFG button jest wygodniejszy niż switch... po prostu przytrzymujesz przycisk 5 sek. i masz tryb CFG. Ale masz oczywiście wybór podczas konfiguracji ;)
Jeśli chodziło o GATE to proszę... jeśli o socket - daj znać...
Attachments
GATE_MODULE.rar
(202.1 KiB) Downloaded 12 times
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...

shimano73
Posts: 154
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Re: Soft inCan

Post by shimano73 » Thu Feb 16, 2017 9:03 pm

Wielkie dzięki , właśnie chodziło mi o gate. Jutro przetestuje na moich płytkach .

slawek
Posts: 650
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm

Re: Soft inCan

Post by slawek » Sat Feb 18, 2017 11:38 pm

Dorzucam drugą wersję, bo tamten nie miał (chyba) zmiany trybu CFG...
Attachments
GATE_MOD2.0.rar
(202.29 KiB) Downloaded 21 times
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...

Espablo
Posts: 361
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: Soft inCan

Post by Espablo » Mon Feb 27, 2017 12:03 pm

Nowa wersja ma dodaną obsługę rolet. Teraz jest takie "All in one" :) dla modułów opartych na przekaźnikach. Poprawiłem także działanie wejścia SENSOR_2, które jest obsługiwane przez GPIO16
Attachments
inCan-F2.1.rar
All in one
(205.32 KiB) Downloaded 35 times
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

wojtas567
Posts: 218
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm

Re: Soft inCan

Post by wojtas567 » Tue Mar 21, 2017 8:48 pm

nie wiem jak rolety działąją w tej wersji 2.1 ale przestał działać czujnik DHT22
dht.jpg
dht.jpg (73.15 KiB) Viewed 189 times
Pozdrawiam
Wojtek

Espablo
Posts: 361
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: Soft inCan

Post by Espablo » Tue Mar 21, 2017 10:06 pm

Nie mam niestety czujnika DHT22 i nie miałem okazji go sprawdzić
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

Seba5120
Posts: 196
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Re: Soft inCan

Post by Seba5120 » Sun Mar 26, 2017 10:01 am

Espablo wrote:
Mon Feb 27, 2017 12:03 pm
Nowa wersja ma dodaną obsługę rolet. Teraz jest takie "All in one" :) dla modułów opartych na przekaźnikach. Poprawiłem także działanie wejścia SENSOR_2, które jest obsługiwane przez GPIO16
Po włączeniu nie odczytuje stanu czujnika.
Trzeba załączyć raz aby później działało dobrze.

Espablo
Posts: 361
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: Soft inCan

Post by Espablo » Sun Mar 26, 2017 8:23 pm

Seba5120 wrote:
Sun Mar 26, 2017 10:01 am
Po włączeniu nie odczytuje stanu czujnika.
Trzeba załączyć raz aby później działało dobrze.
Sygnalizowałem to już tutaj viewtopic.php?f=8&t=1972
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest