Soft inCan

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
bicker
Posty: 345
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

czw lut 16, 2017 8:05 am

Soft super - Gratulacje
choć nie mogę znaleźć opcji aktualizacji online
i brakuje pamięci stanu przekaźników w trybie switch....

domyślam się, że w tej konfiguracji tak ma być
czy jest szansa na uboższą konfigurację dla 2 przycisków i 2 przekaźników, bez dodatkowych czujników, pomiaru temp. itd

tylko 2 switch i 2 przekaźniki z pamięcią stanu.
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2017 10:04 am przez bicker, łącznie zmieniany 1 raz.
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw lut 16, 2017 8:10 am

Jeszcze jedna rzecz, gdy na cloudzie aktywuję czujnik na kanale 4, to na apce na smartfonie pojawia się w lokalizacji innej inż przypisana dla całego softu. Np. na ID1 mam "supla-dev", na ID3 mam "inCan", a ikona czujnika pojawia mi się na ID2.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lut 16, 2017 9:36 am

Zybi pisze:
czw lut 16, 2017 8:10 am
Jeszcze jedna rzecz, gdy na cloudzie aktywuję czujnik na kanale 4, to na apce na smartfonie pojawia się w lokalizacji innej inż przypisana dla całego softu. Np. na ID1 mam "supla-dev", na ID3 mam "inCan", a ikona czujnika pojawia mi się na ID2.
Hmm. U mnie działa poprawnie, ale przetestuję go jeszcze. Ma ktoś jeszcze takie problemy?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw lut 16, 2017 10:36 am

Jak skasowałem na serwerze jedną lokalizację (do której nie było przypisane żadne urządzenie), to też czujniki pokazują się we właściwej lokalizacji, czyli tej, na której zarejestrowane jest urządzenie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lut 16, 2017 2:30 pm

Próbowałem wymusić ten stan u siebie i nie udało mi się. Na tym sofcie z pamięcią stanu też tak się dzieje? Bo jeśli tak to spróbuj pobrać go jeszcze raz. Podmieniłem ten plik, bo wykryłem małą literówkę i może to było przyczyną, a Ty mogłeś zaciągnąć jeszcze ten bez poprawek. Tylko, że ten poprzedni soft też nie powodował u mnie tych objawów, o których piszesz.
Masz swój serwer na RPI czy korzystasz z SUPLA-CLOUD, bo ja nie mam jeszcze swojego (narazie :roll: ) i korzystam z tego drugiego?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 969
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw lut 16, 2017 4:19 pm

Czy można prosić kolegów o kompilację w/g ustawień :

RELAY_1 4
RELAY_2 13
CONFIG (switch) 5
SENSOR_1 12
SENSOR_2 14
DS18B20
TEMPERATURE_CHANNEL 2

wejścia "button " nie są mi potrzebne.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lut 16, 2017 5:06 pm

shimano73 pisze:
czw lut 16, 2017 4:19 pm
Czy można prosić kolegów o kompilację w/g ustawień :

RELAY_1 4
RELAY_2 13
CONFIG (switch) 5
SENSOR_1 12
SENSOR_2 14
DS18B20
TEMPERATURE_CHANNEL 2

wejścia "button " nie są mi potrzebne.
Soft, który tu jest opisany dedykowany jest dla konkretnego modułu. To tak jak byś prosił o przerobienie softu dedykowanego dla sonoffa. ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 969
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw lut 16, 2017 5:20 pm

No tak , nie napisałem. Chciałbym ten nowy soft inCan wgrać do moich Esp-07.
Co prawda mają one 1MB ale wszystko działa na płytce prototypowej.
Niestety płytki docelowe wykonane są w/g schematu supla-gate i potrzebuję właśnie takich ustawień.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lut 16, 2017 5:37 pm

No ale takie ustawienia masz w tych softach: https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... e-firmware
Jakich rozwiązań potrzebujesz z inCan. W wersjach typu GATE specjalizuje się chyba @slawek.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 969
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw lut 16, 2017 6:52 pm

Espablo pisze:
czw lut 16, 2017 5:37 pm
No ale takie ustawienia masz w tych softach: https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... e-firmware
Jakich rozwiązań potrzebujesz z inCan. W wersjach typu GATE specjalizuje się chyba @slawek.
Jeśli dobrze zrozumiałem post inCan jest dedykowany do twojego modułu .
To znaczy ze na wersje kompilacji Esp v2.0 muszę zaczekać aż Przemek lub @slawek go opublikują ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
ODPOWIEDZ