Soft inCan

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lut 16, 2017 7:23 pm

Dobrze zrozumiałeś, ale też zapytałem jakich rozwiązań potrzebujesz z inCan. Może uda mi się "wyczarować" soft dla Ciebie. Tylko, że to już nie będzie inCan ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw lut 16, 2017 7:57 pm

Espablo pisze:
czw lut 16, 2017 2:30 pm
Próbowałem wymusić ten stan u siebie i nie udało mi się. Na tym sofcie z pamięcią stanu też tak się dzieje? Bo jeśli tak to spróbuj pobrać go jeszcze raz. Podmieniłem ten plik, bo wykryłem małą literówkę i może to było przyczyną, a Ty mogłeś zaciągnąć jeszcze ten bez poprawek. Tylko, że ten poprzedni soft też nie powodował u mnie tych objawów, o których piszesz.
Masz swój serwer na RPI czy korzystasz z SUPLA-CLOUD, bo ja nie mam jeszcze swojego (narazie :roll: ) i korzystam z tego drugiego?
W nowej wersji softu nie mam już tego efektu.
Testuję na własnym serwerze postawionym na Orange Pi Lite.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw lut 16, 2017 8:52 pm

shimano73 pisze:
czw lut 16, 2017 4:19 pm
Czy można prosić kolegów o kompilację w/g ustawień :

RELAY_1 4
RELAY_2 13
CONFIG (switch) 5
SENSOR_1 12
SENSOR_2 14
DS18B20
TEMPERATURE_CHANNEL 2

wejścia "button " nie są mi potrzebne.
A co ma być na relay? socket? gate? sądząc po wejściach SENSOR to chyba gate?
Moim zdaniem CFG button jest wygodniejszy niż switch... po prostu przytrzymujesz przycisk 5 sek. i masz tryb CFG. Ale masz oczywiście wybór podczas konfiguracji ;)
Jeśli chodziło o GATE to proszę... jeśli o socket - daj znać...
Załączniki
GATE_MODULE.rar
(202.1 KiB) Pobrany 80 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 970
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw lut 16, 2017 9:03 pm

Wielkie dzięki , właśnie chodziło mi o gate. Jutro przetestuje na moich płytkach .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lut 18, 2017 11:38 pm

Dorzucam drugą wersję, bo tamten nie miał (chyba) zmiany trybu CFG...
Załączniki
GATE_MOD2.0.rar
(202.29 KiB) Pobrany 85 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lut 27, 2017 12:03 pm

Nowa wersja ma dodaną obsługę rolet. Teraz jest takie "All in one" :) dla modułów opartych na przekaźnikach. Poprawiłem także działanie wejścia SENSOR_2, które jest obsługiwane przez GPIO16
Załączniki
inCan-F2.1.rar
All in one
(205.32 KiB) Pobrany 136 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt mar 21, 2017 8:48 pm

nie wiem jak rolety działąją w tej wersji 2.1 ale przestał działać czujnik DHT22
dht.jpg
dht.jpg (73.15 KiB) Przejrzano 1941 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt mar 21, 2017 10:06 pm

Nie mam niestety czujnika DHT22 i nie miałem okazji go sprawdzić
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

ndz mar 26, 2017 10:01 am

Espablo pisze:
pn lut 27, 2017 12:03 pm
Nowa wersja ma dodaną obsługę rolet. Teraz jest takie "All in one" :) dla modułów opartych na przekaźnikach. Poprawiłem także działanie wejścia SENSOR_2, które jest obsługiwane przez GPIO16
Po włączeniu nie odczytuje stanu czujnika.
Trzeba załączyć raz aby później działało dobrze.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz mar 26, 2017 8:23 pm

Seba5120 pisze:
ndz mar 26, 2017 10:01 am
Po włączeniu nie odczytuje stanu czujnika.
Trzeba załączyć raz aby później działało dobrze.
Sygnalizowałem to już tutaj viewtopic.php?f=8&t=1972
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ