Soft inCan
-
Mam problem z wejściem w tryb config, za pierwszym razem oczywiście wszystko prawidłowo się zapisuje, ale później nie da się uruchomić konfiguracji za pomocą przycisku na płytce. Przekaźnik na GPIO5 działa więc to chyba nie wina zamienionych GPIO 4 i 5?W czym może być problem? Czy dioda na płytce powinna sygnalizować wejście w tryb konfiguracji?
-
Spróbuj nacisnąc więcej razy niż 10 do skutku, aż zacznie migać dioda.kris.gie@gmail.com wrote: Mon Mar 27, 2017 8:39 am Mam problem z wejściem w tryb config, za pierwszym razem oczywiście wszystko prawidłowo się zapisuje, ale później nie da się uruchomić konfiguracji za pomocą przycisku na płytce. Przekaźnik na GPIO5 działa więc to chyba nie wina zamienionych GPIO 4 i 5?W czym może być problem? Czy dioda na płytce powinna sygnalizować wejście w tryb konfiguracji?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Jeśli używasz przycisku CFG tylko do konfiguracji to proponuję ustawić go na stałe w trybie button przy kompilacji - wtedy trzymasz min 5 sek i po problemie...
Wszystkie urządzenia elektryczne działają na dym.
Póki dym jest w urządzeniu - urządzenie działa.
Jak dym wyjdzie z urządzenia - urządzenie przestaje działać
-
przycisk CFG jest na GPIO4 a to jest też wejście typu INPUT, więc nie da radyslawek wrote: Mon Mar 27, 2017 12:32 pm Jeśli używasz przycisku CFG tylko do konfiguracji to proponuję ustawić go na stałe w trybie button przy kompilacji - wtedy trzymasz min 5 sek i po problemie...
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Rzeczywiście... a przy V3 rozważ połączenie CFG z termometrem - u mnie działa bezkolizyjnie
Wszystkie urządzenia elektryczne działają na dym.
-
Chyba udało mi się wreszcie z tą obsługą wejść typu SENSOR. Teraz powinno prawidłowo pokazywać stan wejść.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

-
Dodana obsługa czujników DHT11 i DHT22
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

-
Czujniki otwarcia chyba wreszcie pokazują jak należy. Kolejna podmiana softu i zobaczę jak działa DHT22, bo tego mi brakowało.