Widgety za pomocą API

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
fracz
Posts: 1602
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat May 13, 2017 11:08 pm

Tak, w tym samym katalogu "obok" sampla.

Zobacz, czy to jakoś pomaga: viewtopic.php?f=24&t=2102
Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Sun May 14, 2017 7:51 am

Dzięki wielkie satysfakcjonuje mnie taka forma FAQ.
andras
Posts: 249
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Sun May 14, 2017 8:34 pm

Witam

Już działa , zrobiłem wszystko zgodnie z FAQ , ale w katalogu /var/www/html/web/ i jest ok

Ale proszę o pomoc jak skonfigurować HTTP Shortcuts np wyswietlanie temperatury.
W przeglądarce mi wyświetla , a w telefonie nie mogę sobie poradzić .

dziękuję i pozdrawiam
User avatar
fracz
Posts: 1602
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue May 16, 2017 3:34 pm

Załączam moją konfigurację HTTP Shortcuts dla wyświetlania temperatury.
Attachments
Screenshot_20170516-172623.jpg
Screenshot_20170516-172623.jpg (27.09 KiB) Viewed 1979 times
Screenshot_20170516-172304.jpg
Screenshot_20170516-172304.jpg (26.42 KiB) Viewed 1979 times
andras
Posts: 249
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Tue May 16, 2017 9:45 pm

Dziękuję , teraz jest ok :)
sroka222
Posts: 32
Joined: Sun Sep 25, 2016 10:45 am

Wed May 17, 2017 8:01 am

A ja mam taki problem z widżetami. Mianowicie zainstalowałem skrypty na serwerze vps i poprawnie działa mi tylko termostat, akcje się wykonują również po wejściu w .../supla-scripts/thermostat/thermostat.php wyświetla średnią temperaturę.

Niestety nie działają widżety, sceny itd. Po wejściu w np. http://adremojegoserwera/supla-scripts/temperature/812 otrzymuje komunikat:
Not Found
The requested URL /supla-scripts/temperature/812 was not found on this server.

Podobnie w przypadku innych akcji. Co robię źle lub czego brakuje na serwerze?
User avatar
fracz
Posts: 1602
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed May 17, 2017 8:12 am

Zobacz czy zadziała: http://adremojegoserwera/supla-scripts/ ... hannel=812

Jeśli tak, to znaczy że brakuje rewrite (dodasz za pomocą a2enmod rewrite && service apache2 restart).
sroka222
Posts: 32
Joined: Sun Sep 25, 2016 10:45 am

Wed May 17, 2017 8:19 am

W takiej postaci działa :D , rewrite teoretycznie włączone jednak nie działa
root@supla:~# a2enmod rewrite
Module rewrite already enabled

edit:
Ok problemem był brak w konfiguracji /etc/apache2/sites-available/default po zmianie na:
DocumentRoot /var/www

<Directory /var/www/>
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride all
Order allow,deny
allow from all
</Directory>

działa świetnie :)
User avatar
michael
Posts: 1005
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed May 24, 2017 11:04 am

@fracz czy dopisałbyś do swoich super skryptów taki maluśki, który będzie odczytywał bieżący stan włącznika? :)

Co prawda już dopisałem przerabiając z gotowego toggle :)
ale wolałbym mieć możliwość aktualizacji z repozytorium Githuba
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
fracz
Posts: 1602
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed May 24, 2017 3:57 pm

Jak znasz gita to wrzuć PR
Post Reply