Konfigurator online

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7636
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr maja 03, 2017 9:45 am

Co myślicie o zrobieniu takiego konfiguratora ON-LINE, który pozwalałby określić listę kanałów wraz z wybraniem funkcji i GPIO. Po kliknięciu "Kompiluj" przesyłałby gotowy firmware użytkownikowi ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7636
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr maja 03, 2017 9:45 am

Oczywiście mowa o ESP8266
sroka222
Posty: 32
Rejestracja: ndz wrz 25, 2016 10:45 am

śr maja 03, 2017 10:04 am

Jak dla mnie genialny pomysł :) Na pewno pomogłoby to wielu obecnym użytkownikom, ale też zachęciło nowych dzięki prostocie generowania softu na własne potrzeby.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr maja 03, 2017 10:05 am

Super pomysł !!!

EDIT: W końcu Zybi będzie mógł pójść na urlop :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr maja 03, 2017 11:18 am

Super! Również podoba mi się ten pomysł.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1430
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr maja 03, 2017 12:09 pm

I mi się również to podoba, co nie oznacza, że nie będę dalej przygotowywał swoich kompilacji - nie ma to jak garnitur szyty na miarę.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr maja 03, 2017 12:09 pm

Baaardzo przydatna funkcjonalność :)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 496
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

śr maja 03, 2017 12:12 pm

super
George2002
Posty: 121
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

śr maja 03, 2017 12:42 pm

No kurczę jak by takie coś powstało to No nie ukrywam że było by super bo nie kojarzę nigdzie takiej opcji u konkurencji :)
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr maja 03, 2017 1:09 pm

Dodać jeszcze możliwość wpisania danych do logowania do chmury i wifi, tak żeby po wgraniu mógł już działać
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ