Arilux AL-LC01 kontroler LED WIFI

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Fri Nov 03, 2017 10:23 am

Lucas wrote:
Fri Nov 03, 2017 8:07 am
Rozmieszczenie i elementy masz takie same jak na mojej płytce, więc nie powinno być problemu. Nawet wersja v1.4 się zgadza.
nie dokładnie ...
w miejscu gdzie u Ciebie jest Sel (GPIO0) u mnie s a 2 rezystory i jakieś nieopisane gniazdo (możliwe, że GPIO0)

w paczce z programem jest V1.0
User avatar
Lucas
Posts: 405
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Nov 03, 2017 11:18 am

bicker wrote:
Fri Nov 03, 2017 10:23 am
Lucas wrote:
Fri Nov 03, 2017 8:07 am
Rozmieszczenie i elementy masz takie same jak na mojej płytce, więc nie powinno być problemu. Nawet wersja v1.4 się zgadza.
nie dokładnie ...
w miejscu gdzie u Ciebie jest Sel (GPIO0) u mnie s a 2 rezystory i jakieś nieopisane gniazdo (możliwe, że GPIO0)

w paczce z programem jest V1.0
Coś mi chyba poszło na oczy, bo oglądam zdjęcia spodu naszych dwóch płytek i nie mogę się dopatrzyć zmian...
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Fri Nov 03, 2017 11:33 am

i jeszcze kilka widocznych zmian
v14 vs v10.JPG
v14 vs v10.JPG (92.14 KiB) Viewed 2247 times
User avatar
wojtas567
Posts: 1753
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Nov 03, 2017 11:44 am

Ale te rezystory dla Ciebie nie mają znaczenia przy wgrywaniu softu
potrzebujesz TX, RX, masy, plusa i GPIO0 - do ostatniego możesz nawet na ESP się podpiąć.
Pozdrawiam
Wojtek
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Fri Nov 03, 2017 12:37 pm

wojtas567 wrote:
Fri Nov 03, 2017 11:44 am
Ale te rezystory dla Ciebie nie mają znaczenia przy wgrywaniu softu
potrzebujesz TX, RX, masy, plusa i GPIO0 - do ostatniego możesz nawet na ESP się podpiąć.
Ok. Fakt, rezystory mnie nie interesują ...

prosze podpowidzcie, gdzie na mojej płytce (po prawej) znajde
zasilanie v3.3
GPIO0


Rx Tx i GND widzę ...
User avatar
wojtas567
Posts: 1753
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Nov 03, 2017 12:38 pm

a ten czerwony kabelek? :) no dobra tam jest 12V
możesz cały moduł podłączyć normalnie z 12V
a do programatora masę TX i RX
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Lucas
Posts: 405
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Nov 03, 2017 12:51 pm

bicker wrote:
Fri Nov 03, 2017 11:33 am
i jeszcze kilka widocznych zmianv14 vs v10.JPG
Rozumiem, że Twoja płytka jest zielona tak? Bo najpierw wstawiłeś inne zdjęcie, a ta płytka v1.4 jest identyczna jak moja.
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Sun Nov 05, 2017 1:54 pm

A jest szansa ten sterownik podłączyć pod Suple?
Oczywiście wersja WIFI

https://pl.aliexpress.com/item/DC-5V-12 ... 05ddb0c9ea
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Mon Nov 06, 2017 6:11 am

Seba5120 wrote:
Sun Nov 05, 2017 1:54 pm
A jest szansa ten sterownik podłączyć pod Suple?
Oczywiście wersja WIFI

https://pl.aliexpress.com/item/DC-5V-12 ... 05ddb0c9ea
wg mnie jest to właśnie opisywany przez nas arilux
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Mon Nov 06, 2017 6:26 am

No niby tak, ale nie widzę tam żadnego modelu oraz nie mogę znaleźć Ariluxa z dodatkowym pilotem.
Post Reply