Supla Scripts Termostat 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
slawek
Posts: 2075
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Nov 27, 2018 2:19 pm

ALEX wrote:
Tue Nov 27, 2018 7:17 am
...Kolego @slawek - zupełnie nie rozumiem po co wcinasz się do rozmowy dwóch dorosłych facetów, posądzając przy tym mnie o nieuzasadnione pretensje do kolegi @fracz. ...
... Kolega @fracz mógł odpowiedzieć, że nie planuje skrócenia deklarowanego wcześniej przez siebie czasu aktualizacji, jednak jest to możliwe w przypadku postawienia własnego serwera. I nie było by dalszej - zupełnie niepotrzebnej - konwersacji.
1. Rozmowa jest na forum publicznym - a czas kolegi @fracz jest bardziej cenny od mojego... ;)
2. Jakbyś najpierw przeczytał wątek, nie zadawałbyś takich pytań, bo było to niejednokrotnie opisywane.
Nie byłoby też w wątku niepotrzebnego śmietnika, który to prawdopodobnie zniechęcił także ciebie do czytania... i śmietnik rośnie...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ALEX
Posts: 14
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:03 pm

Tue Nov 27, 2018 3:36 pm

@slawek - gdybyś przeczytał wątek, wiedział byś, że nie było. Druga odpowiedź @fracz sugeruje, że skrócenie czasu jest możliwe a problemy z "zarzynaniem" serwera nie wynikają z czasu aktualizacji. Wydaje mi się również, że @fracz świetnie potrafi zarządzać swoim czasem a ja bym się nie obraził, gdybym nie otrzymał odpowiedzi. Czytając jednak Twoje posty - zupełnie nie wnoszące nic do tematu - proponuję częściej stosować się do słów Juliana Tuwima: "Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa".
Jeżeli z jakiegoś powodu chciałbyś kontynuować tą, jak już wspomniałem niepotrzebna dyskusję, proponuję kontynuować ją w formie PW.
rafalxbox
Posts: 4
Joined: Thu Nov 29, 2018 6:29 am

Fri Dec 07, 2018 11:00 pm

super robota! a kiedy będzie oficjalne wydanie na suple cloud ?
akir
Posts: 73
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Fri Dec 21, 2018 4:51 pm

Da się jakoś zmienić u ciebie na supla fracz UTC na +1?
User avatar
fracz
Posts: 1377
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Dec 21, 2018 5:09 pm

Chwilowo nie, bo wywaliłem to z ustawień konta. Przy logowaniu z suplą v2.3 będzie brało strefę czasową tą co masz ustawioną w Cluodzie.
akir
Posts: 73
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sat Dec 22, 2018 4:46 pm

Co ja się umęczyłem co jest nie tak ;), gdzieś jakiś post o strefie czasowej i włala ;)
wrobel111
Posts: 38
Joined: Tue Jun 05, 2018 6:13 pm

Fri Jan 11, 2019 11:42 am

Witam, od kilku dni mam problem z termostatem. Nie działa mi zakładka podgląd, cały czas wyświetlają się trzy kropki jakby nadal wczytywał. Profile mam poprawnie dodane. Czym może być to spowodowane?

Pozdrawiam
termostat problem.png
termostat problem.png (24.41 KiB) Viewed 352 times
termostat profile.png
termostat profile.png (85.13 KiB) Viewed 352 times
cino111
Posts: 317
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Jan 11, 2019 11:48 am

Nie zamieniałeś przypadkiem urządzenia sterującego? Ja tak miałem jak podmieniałem moduły (np zmiana softu i moduł dostaje nowe ID). Mimo usunięcia starego, gdzieś Scripts go nadal pamięta i przez to jest błąd. Usunięcie całego termostatu i zrobienie na nowo dopiero pomagało.
wrobel111
Posts: 38
Joined: Tue Jun 05, 2018 6:13 pm

Fri Jan 11, 2019 1:04 pm

Zmieniałem soft na nim, ale chyba nowy GUID dałem też więc pewnie dlatego.
Wywaliłem cały termostat i zrobiłem od nowa i teraz działa.
Wcześniej edytował em tylko urządzenia i zmieniłem profile.

Dzięki wielkie za pomoc :)
Gucio2607.
Posts: 324
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Sat Mar 02, 2019 10:48 am

"5. Przy dodaniu kilku termometrów bierze średnią. Zastanawiałem się czy nie dodać opcji do wyboru co ma robić: tj. chłodzić/grzać do średniej lub aż choćby jeden z termometrów lub wszystkie termometry osiągną zadaną temperaturę."

Wojtku masz może w planie dodanie tej funkcjonalności tj. żeby można było wybrać co termostat ma robić gdy jest kilka czujników?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Post Reply