Supla Scripts Termostat 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2219
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt lis 27, 2018 2:19 pm

ALEX pisze:
wt lis 27, 2018 7:17 am
...Kolego @slawek - zupełnie nie rozumiem po co wcinasz się do rozmowy dwóch dorosłych facetów, posądzając przy tym mnie o nieuzasadnione pretensje do kolegi @fracz. ...
... Kolega @fracz mógł odpowiedzieć, że nie planuje skrócenia deklarowanego wcześniej przez siebie czasu aktualizacji, jednak jest to możliwe w przypadku postawienia własnego serwera. I nie było by dalszej - zupełnie niepotrzebnej - konwersacji.
1. Rozmowa jest na forum publicznym - a czas kolegi @fracz jest bardziej cenny od mojego... ;)
2. Jakbyś najpierw przeczytał wątek, nie zadawałbyś takich pytań, bo było to niejednokrotnie opisywane.
Nie byłoby też w wątku niepotrzebnego śmietnika, który to prawdopodobnie zniechęcił także ciebie do czytania... i śmietnik rośnie...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ALEX
Posty: 14
Rejestracja: pt gru 01, 2017 7:03 pm

wt lis 27, 2018 3:36 pm

@slawek - gdybyś przeczytał wątek, wiedział byś, że nie było. Druga odpowiedź @fracz sugeruje, że skrócenie czasu jest możliwe a problemy z "zarzynaniem" serwera nie wynikają z czasu aktualizacji. Wydaje mi się również, że @fracz świetnie potrafi zarządzać swoim czasem a ja bym się nie obraził, gdybym nie otrzymał odpowiedzi. Czytając jednak Twoje posty - zupełnie nie wnoszące nic do tematu - proponuję częściej stosować się do słów Juliana Tuwima: "Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa".
Jeżeli z jakiegoś powodu chciałbyś kontynuować tą, jak już wspomniałem niepotrzebna dyskusję, proponuję kontynuować ją w formie PW.
rafalxbox
Posty: 18
Rejestracja: czw lis 29, 2018 6:29 am

pt gru 07, 2018 11:00 pm

super robota! a kiedy będzie oficjalne wydanie na suple cloud ?
akir
Posty: 114
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pt gru 21, 2018 4:51 pm

Da się jakoś zmienić u ciebie na supla fracz UTC na +1?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1680
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt gru 21, 2018 5:09 pm

Chwilowo nie, bo wywaliłem to z ustawień konta. Przy logowaniu z suplą v2.3 będzie brało strefę czasową tą co masz ustawioną w Cluodzie.
akir
Posty: 114
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

sob gru 22, 2018 4:46 pm

Co ja się umęczyłem co jest nie tak ;), gdzieś jakiś post o strefie czasowej i włala ;)
wrobel111
Posty: 54
Rejestracja: wt cze 05, 2018 6:13 pm

pt sty 11, 2019 11:42 am

Witam, od kilku dni mam problem z termostatem. Nie działa mi zakładka podgląd, cały czas wyświetlają się trzy kropki jakby nadal wczytywał. Profile mam poprawnie dodane. Czym może być to spowodowane?

Pozdrawiam
termostat problem.png
termostat problem.png (24.41 KiB) Przejrzano 1383 razy
termostat profile.png
termostat profile.png (85.13 KiB) Przejrzano 1383 razy
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt sty 11, 2019 11:48 am

Nie zamieniałeś przypadkiem urządzenia sterującego? Ja tak miałem jak podmieniałem moduły (np zmiana softu i moduł dostaje nowe ID). Mimo usunięcia starego, gdzieś Scripts go nadal pamięta i przez to jest błąd. Usunięcie całego termostatu i zrobienie na nowo dopiero pomagało.
wrobel111
Posty: 54
Rejestracja: wt cze 05, 2018 6:13 pm

pt sty 11, 2019 1:04 pm

Zmieniałem soft na nim, ale chyba nowy GUID dałem też więc pewnie dlatego.
Wywaliłem cały termostat i zrobiłem od nowa i teraz działa.
Wcześniej edytował em tylko urządzenia i zmieniłem profile.

Dzięki wielkie za pomoc :)
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

sob mar 02, 2019 10:48 am

"5. Przy dodaniu kilku termometrów bierze średnią. Zastanawiałem się czy nie dodać opcji do wyboru co ma robić: tj. chłodzić/grzać do średniej lub aż choćby jeden z termometrów lub wszystkie termometry osiągną zadaną temperaturę."

Wojtku masz może w planie dodanie tej funkcjonalności tj. żeby można było wybrać co termostat ma robić gdy jest kilka czujników?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
ODPOWIEDZ