Supla Scripts Termostat 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
srdz
Posty: 29
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

śr mar 11, 2020 6:36 am

dziekuję, oczywiście chodziło mi o minimalną możliwą do ustawienia :)
srdz
Posty: 29
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

pt mar 13, 2020 10:28 pm

hej :)
Wrzuciłem suplę na swojego pierwszego th10 i na stronce by fracz wygląda to cudownie :)
Mam natomiast mały problem (do mojego th10 podłaczony jest Si7021), mianowicie pokazuje mi temperaturę -275 stopni.
Dołączyłem skrina w załączeniu.
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Michał.
Załączniki
skrinszot
skrinszot
Przechwytywanie.PNG (25.02 KiB) Przejrzano 502 razy
Patryk
Posty: 806
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pt mar 13, 2020 11:21 pm

srdz pisze:
pt mar 13, 2020 10:28 pm
hej :)
Wrzuciłem suplę na swojego pierwszego th10 i na stronce by fracz wygląda to cudownie :)
Mam natomiast mały problem (do mojego th10 podłaczony jest Si7021), mianowicie pokazuje mi temperaturę -275 stopni.
Dołączyłem skrina w załączeniu.
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Michał.
Nie odpowiedziałeś na PODSTAWOWE pytanie które zostało Ci zadane tutaj:
 viewtopic.php?p=65116#p65116
Jaki soft wgrywasz ???
Jeżeli ten z oficjalnych źródeł SUPLI to on akurat nie obsługuje czujnika SI7021.
srdz
Posty: 29
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

sob mar 14, 2020 6:24 am

Dziękuję za zainteresowanie :)
Najpierw ściągnąłem ten z oficjalnej strony supli.
Potem ten, który znajduje się tutaj: https://github.com/SUPLA
Być może, to ten sam, ale rozumiem, że tak czy inaczej, nie wspiera oryginalnego Sonoffowego czujnika ?
Jeśli tak, to prośba o informację, jakie muszę kupić. Chciałbym, żeby był obudowany. Jak przeglądałem tak na szybko, to widziałem coś takiego, jak w załączeniu, czyli AM2302. Spasuje ? Co prawda nie widzę tam męskiego jack'a, ale to się przylutuje :)
Chciałbym, żeby dobrze mierzył temperaturę.
Załączniki
393-00.jpg
393-00.jpg (259.17 KiB) Przejrzano 478 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob mar 14, 2020 11:00 am

Na forum jest też soft na czujnik Si7021, poszukaj.
Pozdrawiam
Wojtek
srdz
Posty: 29
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 6:40 am

Wojtek :) bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłeś :)
srdz
Posty: 29
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 9:11 am

wojtas567 pisze:
sob mar 14, 2020 11:00 am
Na forum jest też soft na czujnik Si7021, poszukaj.
Wojtek, znalazłem to o czym napisałeś.
Wrzuciłem to na th10. Zalogowałem się tak jak opisałeś, wpisałem dane do wifi itd. Czy w Twojej wersji softu niebieska dioda przestaje się świecić po połączeniu ? :)

Problem pojawia się, gdy loguję się do supla cloud i dodaje urządzenia (przekaźnik oraz czujnik temperatury i wilgotności). Ten drugi po dodaniu pokazuję temperaturę -275 stopni, wilgotność -1%.
TH10 raczej nie jest uszkodzony, przed wrzucaniem softów pokazywał prawidłowo temperaturę i wilgotność na ewelinkowj wersji. Poniżej dołączam zdjęcie z supla cloud z widocznym u góry infem, że jest to DHT22.
Jestem też nowicjuszem w supla, a bardzo zależy mi na takich możliwościach, jakie dają te skrypty od Fracza.
Bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję, Michał.
Załączniki
IMG_20200315_101847.jpg
IMG_20200315_101847.jpg (4.92 MiB) Przejrzano 399 razy
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (44.53 KiB) Przejrzano 401 razy
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2020 9:24 am przez srdz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 15, 2020 9:23 am

Na górze ma być DHT22.
Tak jakbyś miał nie podłączony czujnik. Sprawdź czy jest dobrze wpięty jack.
możesz zrobić aktualizację https://drive.google.com/open?id=1l-epv ... ROqahoOSZt i zobaczyć czy zadziała u kolegów działa prawidłowo, jak coś wieczorem zerknę.
Pozdrawiam
Wojtek
srdz
Posty: 29
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 10:03 am

To ta aktualizacja, która jest na stronie 3 ? Nazwa pliku taka sama, a jeśli tak, to właśnie ją miałem wrzuconą.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 15, 2020 11:02 am

Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”