Supla Scripts Termostat 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
srdz
Posty: 26
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 11:42 am

Ok już się biorę za sprawdzanie.
Dodam, że przed chwilą, na tym sonoffie (bo już miałem brać ten z łazienki :D) przywróciłem w cmd oryginalny soft. Przywrócił się i pokazuje temperaturę.
Dziękuję za powyższy link. Biorę się do roboty i zaraz dam znać.
srdz
Posty: 26
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 12:06 pm

Wojtek, niestety to samo ... nie mam pojęcia co robię nie tak lub co jest nie tak.
Przecież jak sprawdzam, to nie muszę mieć podłączonego 240V a jedynie vvc i grnd ?
Soft wgrywam NODEMCU FIRMWARE PROGRAMMER (DOUT, bo na QIO nie wstają zarówno Wasze softy jak i przywrócenie stocka).

edit: na jednym screenie widać moje imię i nazwisko, ale gdyby kobietom z tego forum przyszło do głowy szukać mnie na facebooku, to tam istnieję jako fake, tak że nie wysilajcie się ;D

trochę żartu przy okazji opadających rąk z niedziałającym termostatem ;]
Załączniki
last.PNG
last.PNG (23.08 KiB) Przejrzano 207 razy
3.PNG
3.PNG (18.53 KiB) Przejrzano 209 razy
2.PNG
2.PNG (33.49 KiB) Przejrzano 209 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 15, 2020 12:17 pm

Sonoff musi być na DOUT.
A czyścisz wcześniej zawartość?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 15, 2020 1:37 pm

Jeżeli po wyczyszczeniu esp przed wgraniem nowego softu i na zasilaniu z 230V nadal Ci nie działa to sprawdź na płytce czy na pewno czujnik jest podłączony do GPIO14.
Pozdrawiam
Wojtek
srdz
Posty: 26
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 1:39 pm

Wojtek, przed ostatnim wrzuceniem nie czyściłem, próbowałem czyścić - nie pomagało, ale teraz puściłem z cmd esptool write tak, jak nie dużo wcześniej przywracałem oryginalny soft. Działa :) dziękuję. Biorę się za pozostałe 4 urządzenia.
Czy da się w Twoim sofcie zmienić niebieską diodę na świecącą się ?
Czym jest lokalizacja (odnośnie załącznika) ? Nie do końca to rozumiem.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (53.22 KiB) Przejrzano 185 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 15, 2020 1:50 pm

Lokalizacje tworzysz w tym celu jak poniżej i w aplikacji masz potem podział.
zobacz ty ten soft zapali leda ja osobiście wolę LED OFF w nocy świecą nawet gniazdka :)
https://drive.google.com/open?id=1PFVyj ... 1AV9QfzJHm
Załączniki
lokal.jpg
lokal.jpg (87.03 KiB) Przejrzano 180 razy
Pozdrawiam
Wojtek
srdz
Posty: 26
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 2:22 pm

Namówiłeś mnie :D mam nadzieję, że odczyt temperatury nie zniknie.

edit: zniknął, ale dioda się świeci ;/
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 15, 2020 2:39 pm

A na którym sofcie Ci działał?
to zrób ponownie aktualizację przez www do tamtego softu.
Pozdrawiam
Wojtek
srdz
Posty: 26
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz mar 15, 2020 2:56 pm

zrobiłem erase flash w esptool.py
wrzuciłem z diodą on, ten ostatni, a następnie update ze 192.168.4.1:81 do wersji: Primary_GUI_sonoff2_Si3_182.ino.generic.bin

dioda się nie świeci, ale jest temperatura :D to oczywiście ważniejsze niż dioda, ale powiedz proszę, jesteś w stanie wrzucić to samo, ale z włączoną diodą ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 15, 2020 3:00 pm

A powiedz mi czy nazwa modułu na stronie www SUPLA ...... v1.8.2 ma coś jeszcze w nazwie? (kropki to Twoja nazwa)
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ