Supla Scripts Termostat 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

czw kwie 02, 2020 1:49 pm

Witam ponownie. Mam szybkie pytanko :)
Posiadam DS18B20 bez jacka, kończącego się trzema kablami, żółty, czerwony i czarny. Mam też jack 4 pol i chciałbym to przylutować, bo właśnie przyszedł mi z reklamacji th10, w zamian za ten, który się spolił.
W które miejsce przylutować te kabelki ?
W załączeniu zdjęcia.
Dziękuję z góry.
Załączniki
IMG_20200402_154425.jpg
IMG_20200402_154425.jpg (4.55 MiB) Przejrzano 906 razy
IMG_20200402_154320.jpg
IMG_20200402_154320.jpg (4.09 MiB) Przejrzano 906 razy
kwiatek67
Posty: 33
Rejestracja: pn sie 12, 2019 8:16 pm

czw kwie 02, 2020 2:51 pm

srdz pisze:
czw kwie 02, 2020 1:49 pm
Witam ponownie. Mam szybkie pytanko :)
Posiadam DS18B20 bez jacka, kończącego się trzema kablami, żółty, czerwony i czarny. Mam też jack 4 pol i chciałbym to przylutować, bo właśnie przyszedł mi z reklamacji th10, w zamian za ten, który się spolił.
W które miejsce przylutować te kabelki ?
W załączeniu zdjęcia.
Dziękuję z góry.
To raczej nie ten dział .
Załączniki
Si7021_audio_connector.jpg
Si7021_audio_connector.jpg (11.51 KiB) Przejrzano 896 razy
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

czw kwie 02, 2020 7:30 pm

dzieki stary, mocno mi pomogles
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

pt kwie 03, 2020 9:05 am

czy ten soft Wojtasa, działa również z DS18B20 ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt kwie 03, 2020 4:07 pm

Nie
ale pod DS możesz wgrać soft od zwykłego sonofa gdzie DS jest ustawiony na GPIO14
Pozdrawiam
Wojtek
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

pt kwie 03, 2020 8:16 pm

Wojtek, ale na standardowym sofcie działa, tylko że urządzenie z góry nazywa się SONOFF TH10. Podczas połączenia na "zielonym ekranie" nie mam tyle opcji co na Twoim sofcie, między innymi nazwa urządzenia, podwyższenie temperatury (a ten mnie trochę przekłamuje w dół). Ponadto mam jakby 2 odczyty, być może to wynika z tego, że mam gniazdo jack, a do niego wlutowane urządzenie.
Zobacz sam na skrinach.
Załączniki
3.PNG
3.PNG (82 KiB) Przejrzano 813 razy
2.PNG
2.PNG (37.54 KiB) Przejrzano 813 razy
1.PNG
1.PNG (26.17 KiB) Przejrzano 813 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt kwie 03, 2020 8:24 pm

A co za soft masz tam wgrany?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt kwie 03, 2020 8:43 pm

Zobacz czy tu ten soft Ci zaskoczy.

Nie działał więc usunałem
Ostatnio zmieniony sob kwie 04, 2020 7:57 pm przez wojtas567, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Wojtek
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

pt kwie 03, 2020 8:56 pm

ten z github, co sie sklada z 3 plikow
omfg, mialem wlasnie isc spac, a tu trzeba zapalic fajke i flashowac od Wojtasa ;-) dam zaraz znac i dziekuje !
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

pt kwie 03, 2020 9:17 pm

Niestety, nie działa. -275 stopni ;]

moze znajdzie sie cos innego ?

dodam, że kabel mam przedłużony o metr (czy to może mieć wpływ na zaniżanie temperatury o ok 2 stopnie, czy po prostu DS to badziewie ?)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”