Alternatywne ikonki

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 442
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

sob gru 26, 2020 10:11 pm

MMarcin pisze:
sob gru 26, 2020 12:45 pm
Super. A czy ewentualnie w pozycji off mogły by być bez czerwonego ?
Marcin
Proszę
Załączniki
bell-green-white.png
bell-green-white.png (6.9 KiB) Przejrzano 397 razy
bell-green-redi.png
bell-green-redi.png (6.89 KiB) Przejrzano 397 razy
bell-white.png
bell-white.png (6.78 KiB) Przejrzano 397 razy
e-talking............
MMarcin
Posty: 100
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pn gru 28, 2020 2:14 pm

Super. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 162
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

pn gru 28, 2020 2:40 pm

uchnast.michal pisze:
sob gru 26, 2020 12:16 pm
Mój zestaw ikonek, częstujcie się ;)
https://1drv.ms/u/s!Arzgog4Iue4zh5Q0b7i ... w?e=MZnDzS
Kilka wykorzystam, super są!

Takie mam pytanie co do jednej ikonki.
Czujnik zasilany 230V i przedłużacz (zwijany czy jak) czy bateria?
I chyba ważniejsze, gdzie czujnik został zamontowany?


















Chodzi mi o ten czujnik:
temp-cat.png
temp-cat.png (6.31 KiB) Przejrzano 361 razy
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 442
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn gru 28, 2020 2:46 pm

Gang pisze:
pn gru 28, 2020 2:40 pm
Chodzi mi o ten czujnik:
temp-cat.png
To do czujnika xiaomi ble w pokoju córki, która ma bzika na punkcie zwierząt stad logo łapki:)
e-talking............
mdi87
Posty: 58
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

pn gru 28, 2020 3:04 pm

Chce zrobić coś sam, w jakiej rozdzielczości muszą być ikony?
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 864
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

pn gru 28, 2020 3:13 pm

Rekomendowane 210x156 pikseli PNG z przezroczystym tłem.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 3x SBW-02, 4x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
mdi87
Posty: 58
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

wt gru 29, 2020 11:42 pm

Stworzyłem coś takiego, w rekomendowanej rozdzielczości widać tylko zarys domu, później zacząłem kompinować z wymiarami, nie jest dobrze, idzie coś z tym jeszcze zrobić, da radę ktoś to przerobić?
Załączniki
ddd2.png
ddd2.png (4.83 KiB) Przejrzano 234 razy
ddd.png
ddd.png (3.34 KiB) Przejrzano 234 razy
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 442
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr gru 30, 2020 7:59 am

Niewiele tu widać, unikaj skalowania w szczególności o wartości inne niż wielokrotności 10%.
Robiłeś to na bazie innej grafiki?
e-talking............
mdi87
Posty: 58
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

śr gru 30, 2020 8:02 am

Sam rysowałem, w rozdzielczości 210x156 było praktycznie to samo, w aplikacji widać zarys domu ale już żółtego świetla prawie w ogóle.
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 864
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

śr gru 30, 2020 9:24 am

mdi87 pisze:
śr gru 30, 2020 8:02 am
Sam rysowałem, w rozdzielczości 210x156 było praktycznie to samo, w aplikacji widać zarys domu ale już żółtego świetla prawie w ogóle.
To co masz to jest przeskalowany rysunek z większej rozdzielczości i to minimum 4x większej. Dlatego kolory "wyblakły".
Jeśli Twój program graficzny pracuje na warstwach to daj te miniatury jako podkład i na osobnej warstwie pociągnij czarnymi liniami a potem dodaj kolorowe lampki. Żółty nie bardzo jest widoczny na białym tle, więc za wiele nie wymagaj ;) Chodzi przede wszystkim o to, żebyś po ikonce poznał czy lampki są włączone czy wyłączone.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 3x SBW-02, 4x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”