Sterowanie głosem

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
andrzejano
Posts: 260
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Mon Apr 30, 2018 2:17 pm

Nie działa nie mam roota.Czy da sie inaczej - bez roota?
edm
Posts: 138
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Mon Apr 30, 2018 7:20 pm

Gucio2607. wrote:
Sun Apr 29, 2018 8:46 pm
Musisz dodac block "app kill" za blockiem fork i w nim dodac google Screenshot_Automate_20180429-213826.png
Dziękuję, potwierdzam działa :) .
Bez roota raczej nie za działa, bynajmniej u mnie nie chciało.
Może się przyda...
Co ciekawe na moim Xiaomi Redmi 4 Pro z MIUI 9.6 + Root SuperSU aplikacja Automate w wersji 1.10.7 premium nie miała wszystkich opcji (aktywnych, lub niektórych wcale nie było) np. Device administrator, Authorize Superuser access.
Natomiast starsza wersja jaką też posiadam w wersji 1.10.4 ma wszystko i działa wszystko m.in. app kill.
ifrook@gmail.com
Posts: 16
Joined: Fri May 04, 2018 12:01 pm

Fri May 04, 2018 12:04 pm

Witam. Witam. Po zalogowaniu się do Supla scripts mam zakładki "sceny" "powiadomienia" 'termostat" "historia temperatur", ale nie mam "sterowania głosem". Funkcja została usunięta czy ja coś źle robię ?
User avatar
fracz
Posts: 1589
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri May 04, 2018 1:34 pm

Sterowanie głosem jest teraz w scenach.
Gucio2607.
Posts: 430
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Sun May 06, 2018 11:31 pm

Działa Wam na androidzie 8.1? Do tej pory działało a po aktualizacji androida automate nie wykrywa komend
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
miko1282
Posts: 381
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Mon May 07, 2018 5:22 am

Gucio2607. wrote:
Sun May 06, 2018 11:31 pm
Działa Wam na androidzie 8.1? Do tej pory działało a po aktualizacji androida automate nie wykrywa komend
W Supla voice sprawdź czy na wszystko masz zezwolone
Gucio2607.
Posts: 430
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Mon May 07, 2018 8:45 am

Mam wszystko jak w screenach ponizej i komendy nie chca działać..tj.czasem załapie ale moze 1 raz na 10 prób
Screenshot_Ustawienia_20180507-092404.png
Screenshot_Ustawienia_20180507-092404.png (174.12 KiB) Viewed 1949 times
Screenshot_Ustawienia_20180507-092339.png
Screenshot_Ustawienia_20180507-092339.png (140.89 KiB) Viewed 1949 times
Screenshot_Automate_20180507-092227.png
Screenshot_Automate_20180507-092227.png (814.22 KiB) Viewed 1949 times
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
miko1282
Posts: 381
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Tue May 08, 2018 7:27 am

Próbowałeś całe automate od początku skonfigurować ? Ja po jednej aktualizacji musiałem wyrzucić urządzenie ze skryptów odinstalować wszystkie dodatki, dodać je i od nowa skonfigurować i ruszyło co prawda na 8.0 :D
edm
Posts: 138
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Tue May 22, 2018 5:54 pm

Gucio2607. wrote:
Sun May 06, 2018 11:31 pm
Działa Wam na androidzie 8.1? Do tej pory działało a po aktualizacji androida automate nie wykrywa komend
Witam. Po zainstalowaniu androida 8.1 też nie wykrywa mi komend.
Androida 8.1 instalowałem po full wipe w recovery (czyli wszystko od nowa). Wszystkie apk instalują się bezbłędnie włącznie z Automate 1.10.4 Premium, wszystkie uprawnienia mam (zgodnie z poradnikiem), komenda Ok Google działa..., a Automate & Voice już nie.
Koś uporał się już z tym problemem?

Zastanawiam się czy sterowanie głosowe powinno działać na najnowszym Automate w wersji free (które ma ograniczenie do 30 czegoś tam ;), ponieważ zainstalowałem najnowsze z google play i także nie działa, może Flows Voice przekracza 30 ... które działają we free?
Gucio2607.
Posts: 430
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue May 22, 2018 10:45 pm

Sam flow voice nie przekracza 30 block'ow więc powinno działać. Mi też na andku 8.1 nie działało do dziś. Po aktualizacji Google zaczęło działać.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Post Reply