Sterowanie głosem

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
kuris
Posts: 92
Joined: Wed May 23, 2018 5:02 am

Wed May 23, 2018 5:09 am

witam. u mnie ten sam problem na androidzie 7,0 komendy głosowe nie przechodzą .wszystko zainstalowane według opisu , wykrywanie głosu na telefonie działa prawidłowo ale komendy nie przechodzą.
Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Wed May 23, 2018 1:58 pm

Rozpoczęły się testy asystenta google w polskiej wersji językowej 😀
http://go.squidapp.co/n/prEI84Y
edm
Posts: 138
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Wed May 23, 2018 2:09 pm

Gucio2607. wrote:
Tue May 22, 2018 10:45 pm
Sam flow voice nie przekracza 30 block'ow więc powinno działać. Mi też na andku 8.1 nie działało do dziś. Po aktualizacji Google zaczęło działać.
A jaką dokładnie masz wersję Automate? i premium czy free?
Gucio2607.
Posts: 430
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Wed May 23, 2018 3:07 pm

Premium
Screenshot_Automate_20180523-160142.png
Screenshot_Automate_20180523-160142.png (685.07 KiB) Viewed 1869 times
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
edm
Posts: 138
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Wed May 23, 2018 6:38 pm

Gucio2607. wrote:
Tue May 22, 2018 10:45 pm
Sam flow voice nie przekracza 30 block'ow więc powinno działać. Mi też na andku 8.1 nie działało do dziś. Po aktualizacji Google zaczęło działać.
Androida 8.1 masz custom rom, wgrywałeś samodzielnie przez recovery?, czy oryginalna aktualizacja z poziomu WiFi - OTA?.
Jeśli masz custom rom to jakie gapps-y wgrałeś nano, micro czy inne ?

Pytam ponieważ faktycznie po aktualizacji Google jest progres, tzn. raz na jakiś czas działają mi komendy głosowe, lecz co dziwne że nie ma powtarzalności.
User avatar
fracz
Posts: 1589
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed May 23, 2018 7:05 pm

Dla pocieszenia też mi się dziś zaktualizowało do 8.1 i przestało działać :/

Zapytałem na Automate: https://groups.google.com/forum/#!topic ... sdSbLy4NNg
edm
Posts: 138
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Thu May 24, 2018 4:11 pm

fracz wrote:
Wed May 23, 2018 7:05 pm
Dla pocieszenia też mi się dziś zaktualizowało do 8.1 i przestało działać :/

Zapytałem na Automate: https://groups.google.com/forum/#!topic ... sdSbLy4NNg
Dziękuję za info. teraz wiem że to problem globalny. Gdy otrzymasz lub znajdziesz rozwiązanie, proszę daj tutaj informację.
kuris
Posts: 92
Joined: Wed May 23, 2018 5:02 am

Fri May 25, 2018 5:12 pm

U mnie Automate ciągle tak się zachowuje i komendy zwrotne nie działają.
Attachments
Screenshot_20180525-190513.png
Screenshot_20180525-190513.png (189.79 KiB) Viewed 1722 times
User avatar
fracz
Posts: 1589
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri May 25, 2018 7:29 pm

Forbidden - usunąłeś sobie klienta w GUI? Albo nieskonfigurowane skrypty. Pobierz jeszcze raz SUPLA Scripts Configurator i skonfiguruj jeszcze raz dostęp.
kuris
Posts: 92
Joined: Wed May 23, 2018 5:02 am

Sat May 26, 2018 5:42 pm

Prze instalowanie skryptu a nawet całego programu nie pomaga, ciągle tak samo się zachowuje.
Post Reply