Sterowanie głosem

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
dogu18
Posts: 65
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:35 pm

Fri Nov 23, 2018 10:22 pm

Mam identycznie jak kolega wyżej.
na smart-fonie światło już zgaszone a komunikat głosowy jeszcze ze się świeci.
User avatar
dawidd
Posts: 433
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Sat Nov 24, 2018 7:10 pm

leON22 wrote:
Sun Oct 21, 2018 10:59 am
Witam , wszystkich mam problem ze sterowaniem głosem w moim HUAWEI P20 z Android EMUI 8.1.0 :( Chcę sterować otwieraniem bramy wjazdowej ( centralka NICE i moduł wi-fi Sonoff skonfigurowane wszystko działa z aplikacją Supla ) . Po zainstalowaniu najnowszej wersji Automate 1.15.0 nie mogę pobrać potrzebnych skryptów ( Supla Configurator i Voice ) Po kliknięciu na "ludziki" w prawym górnym rogu odpala się komunikat : Automate reguirethe following privilege to access online community: access local network, internet and nearby devices . Po potwierdzeniu - Grand na ekranie info : Ta aplikacja jeszcze nie jest dostępna w bieżącym regionie :( Na Samsungu SG5 Neo żony z android 6.0.1, wszystko śmiga jak należy ;)
PS. W czym tkwi problem z moim fonem , może jest jakaś starsza , działająca wersja Automate , która pobiera w/w skrypty do poprawnego działania aplikacji :?:

leON22 czy rozwiązałeś swój problem? Z P10 jest tak samo jak piszesz i tez nie przebrnąłem przez to
User avatar
dawidd
Posts: 433
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Sat Nov 24, 2018 8:28 pm

Mam jeszcze pytanie do do użytkowników, czy u Was jest problem z zapisywaniem zmian w scenach? Nieraz murze po 2, 3 , 4 razy zapisywać jedna zmianę zanim ona faktycznie się zapisze. Czym to może być spowodowane? Używam win10 i przeglądarki chrome. Dodam ze nie zauważyłem czegoś takiego w termostatach, tylko w scenach
leON22
Posts: 4
Joined: Wed Oct 17, 2018 9:25 pm

Wed Nov 28, 2018 9:06 am

dawidd wrote:
Sat Nov 24, 2018 7:10 pm
leON22 wrote:
Sun Oct 21, 2018 10:59 am
Witam , wszystkich mam problem ze sterowaniem głosem w moim HUAWEI P20 z Android EMUI 8.1.0 :( Chcę sterować otwieraniem bramy wjazdowej ( centralka NICE i moduł wi-fi Sonoff skonfigurowane wszystko działa z aplikacją Supla ) . Po zainstalowaniu najnowszej wersji Automate 1.15.0 nie mogę pobrać potrzebnych skryptów ( Supla Configurator i Voice ) Po kliknięciu na "ludziki" w prawym górnym rogu odpala się komunikat : Automate reguirethe following privilege to access online community: access local network, internet and nearby devices . Po potwierdzeniu - Grand na ekranie info : Ta aplikacja jeszcze nie jest dostępna w bieżącym regionie :( Na Samsungu SG5 Neo żony z android 6.0.1, wszystko śmiga jak należy ;)
PS. W czym tkwi problem z moim fonem , może jest jakaś starsza , działająca wersja Automate , która pobiera w/w skrypty do poprawnego działania aplikacji :?:

leON22 czy rozwiązałeś swój problem? Z P10 jest tak samo jak piszesz i tez nie przebrnąłem przez to
Niestety problem nadal nie rozwiązany :| W dalszym ciągu aplikacja Automate nie może pobrać potrzebnych skryptów , myślę o roocie fona , może to coś pomoże ;)
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Nov 28, 2018 9:29 am

W najbliższym wydaniu clouda dochodzi sterowanie głosem dla Alexa i Google Home. Oficjalnie trzeba mieć głośniki żeby to działało... ale może nie?

Zamiast kombinować dlaczego Automate nie działa na nowych Androidach, proponuję poświęcić czas na rozpoznanie tematu "jak ze smartfona zrobić głośnik alexa" ;) Jakby się dało - byłoby super.
wsosniak
Posts: 337
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed Nov 28, 2018 12:45 pm

fracz wrote:
Wed Nov 28, 2018 9:29 am
W najbliższym wydaniu clouda dochodzi sterowanie głosem dla Alexa i Google Home. Oficjalnie trzeba mieć głośniki żeby to działało... ale może nie?

Zamiast kombinować dlaczego Automate nie działa na nowych Androidach, proponuję poświęcić czas na rozpoznanie tematu "jak ze smartfona zrobić głośnik alexa" ;) Jakby się dało - byłoby super.
Da się bez głośnika. Zanim kupiłem głośnik google home to sterowałem głosem przez telefon (wymagana aplikacja Google HOME zainstalowana na telefonie) - język telefonu na tą chwilę musi być ENG bo jeszcze nie ma wsparcia do PL (PL ma być do końca roku).
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Nov 28, 2018 12:50 pm

No to nie traciłbym czasu na walczenie z Automate :-)
soren
Posts: 134
Joined: Mon Jun 04, 2018 7:36 am

Wed Nov 28, 2018 1:00 pm

Asystenta Google już mozna wywołać na androidzie po polsku. Na nie których telefonach pojawił sie sam kilka dni temu byla kolejna fala udostępnien. Ale z tego co czytalem na forach slabe szanse żeby głośnik Google home tez zaglądał po polsku juz w tym roku. Ma byc tylko oficialna premiera asystenta.
wsosniak
Posts: 337
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed Nov 28, 2018 1:28 pm

soren wrote:
Wed Nov 28, 2018 1:00 pm
Asystenta Google już mozna wywołać na androidzie po polsku. Na nie których telefonach pojawił sie sam kilka dni temu byla kolejna fala udostępnien. Ale z tego co czytalem na forach slabe szanse żeby głośnik Google home tez zaglądał po polsku juz w tym roku. Ma byc tylko oficialna premiera asystenta.
a dlaczego ma nie zagadać po polsku ? jak się u mnie pojawi google asystent PL (tzn jak się pojawi jezyk PL w aplikacji google home), to sprawdzę czy z moim głośniczkiem będzie chodzić i dam znać.
soren
Posts: 134
Joined: Mon Jun 04, 2018 7:36 am

Wed Nov 28, 2018 2:15 pm

Gdzieś czytałem artykuł (teraz nie moge go znaleźć) ze w innych państwach ta data sie porostu nie pokrywala. Najpierw wychodził asystent na androida po kilku tygodniach dopiero byla oficialna premiera glisnika w danym państwie i dopiero wtedy glosnik gadał w danym jezyku. Ale ręki uciąć sobie nie dam moze to brednie z sieci.
Post Reply