Sterowanie głosem

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Sat Dec 01, 2018 2:09 pm

czy coś zrobiliście specjalnie w ustawieniach aby google asystent zameldował się po polsku? czy po prostu - sam się pojawił?
kasta002
Posts: 5
Joined: Sun Sep 09, 2018 6:43 pm

Sat Dec 01, 2018 8:40 pm

sdsi wrote:
Sat Dec 01, 2018 2:09 pm
czy coś zrobiliście specjalnie w ustawieniach aby google asystent zameldował się po polsku? czy po prostu - sam się pojawił?
Mam włączone aktualizacje od Google i dziennie rano przytrzymywałem domek i dzisiaj się sam włączył , dają dostęp losowo musisz czekać cierpliwie
miko1282
Posts: 362
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Sun Dec 02, 2018 5:49 am

Ja dostęp mam już ponad miesiąc, ale nie wiem jak to zintegrować z suplą :(
leON22
Posts: 4
Joined: Wed Oct 17, 2018 9:25 pm

Sun Dec 02, 2018 8:39 pm

Witam, masz tu dwa filmiki instruktażowe , co i jak , step by step :
1)https://www.youtube.com/watch?v=YOvxetkskmc ,
2)https://www.youtube.com/watch?v=7PusVwWzDt0
W tym drugim ,warunkiem żeby działało, musisz zmienić język fona na English (UK) ;) Potwierdzam działanie na moim Huawei P20 :D
PS. @wsosniak THX za info , pozdrawiam ;) Czy Supla Cloud v.2.3 zagada w języku polskim :?:
kasta002
Posts: 5
Joined: Sun Sep 09, 2018 6:43 pm

Sun Dec 16, 2018 1:38 pm

Już wiadomo kiedy będzie możliwa obsługa supli za pomocą Google Home ? Bo termin ciągle jest przesuwamy
eradek
Posts: 27
Joined: Sun Sep 09, 2018 5:32 pm

Sun Jan 06, 2019 12:40 pm

Wracając do tematu opóźnienia odpowiedzi aby uzyskać stan faktyczny urządzenia po wykonaniu akcji.
Czy można zdefiniować opóźnienie odczytania stanu urządzenia per scena? Na przykład dodać time lub sleep w odpowiedzi sceny? Z większością urządzeń mam taki problem, że powiadomienie dostaje jeszcze przed samym wykonaniem akcji.
tkaczu2
Posts: 2
Joined: Sun Jan 13, 2019 8:56 am

Sun Jan 13, 2019 9:08 am

Część, mam problem z uruchomieniem supla voice. Teoretycznie wszystko zostało skonfigurowane jak na filmie Fracza. Automatem supla voice odbiera komendy ale nie przekazuje informacji do supli. Co może być przyczyną?
Na stronie supla fracz zalogowałem się poprzez supla ( szybsza wersja logowania bez ręcznego wpisywania danych). Jako login i hasło wpisałem dane z supla clound, nazwa urządzenia pozostawiłem sugerowane "my phone". Jakies pomysły?
Benon
Posts: 38
Joined: Tue Jan 15, 2019 8:17 am

Thu Jan 17, 2019 10:54 pm

Musisz zalogować się do Supla scripts za pomocą Tokena. Z chmury Supli generujesz Token. Po wpisaniu Tokena będziesz widział możliwość nadania nazwy i hasła. Wszystko jest kolejno opisane .
User avatar
Vallhalen
Posts: 121
Joined: Mon Dec 10, 2018 9:25 am
Location: Rumia
Contact:

Sat Jan 19, 2019 11:42 pm

tkaczu2 wrote:
Sun Jan 13, 2019 9:08 am
Część, mam problem z uruchomieniem supla voice. Teoretycznie wszystko zostało skonfigurowane jak na filmie Fracza. Automatem supla voice odbiera komendy ale nie przekazuje informacji do supli. Co może być przyczyną?
Na stronie supla fracz zalogowałem się poprzez supla ( szybsza wersja logowania bez ręcznego wpisywania danych). Jako login i hasło wpisałem dane z supla clound, nazwa urządzenia pozostawiłem sugerowane "my phone". Jakies pomysły?
Mozesz tez zrobić tak jak w tym watku na dtugiej stronie pisze fracz uzywajac ifttt viewtopic.php?p=33741#p33741 to proste wiec zachecam.
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
dydyrydy
Posts: 55
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Wed May 15, 2019 7:13 am

Mam takie pytanko....czy coś się zmieniło w temacie sterowania głosem przez asystenta google, który już od dłuższego czasu jest po polsku? Konkretnie chodzi mi o to, czy sterowanie Suplą może być tylko przez asystenta google, czy nadal trzeba używać innych, dodatkowych aplikacji na telefonie, typu IFTTT itp?
Moja Supla: ;)
2 x Yunshan (brama garażowa i furtka)
1 x Sonoff SV (brama wjazdowa)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
Post Reply