Page 18 of 19

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sat Dec 01, 2018 2:09 pm
by sdsi
czy coś zrobiliście specjalnie w ustawieniach aby google asystent zameldował się po polsku? czy po prostu - sam się pojawił?

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sat Dec 01, 2018 8:40 pm
by kasta002
sdsi wrote:
Sat Dec 01, 2018 2:09 pm
czy coś zrobiliście specjalnie w ustawieniach aby google asystent zameldował się po polsku? czy po prostu - sam się pojawił?
Mam włączone aktualizacje od Google i dziennie rano przytrzymywałem domek i dzisiaj się sam włączył , dają dostęp losowo musisz czekać cierpliwie

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sun Dec 02, 2018 5:49 am
by miko1282
Ja dostęp mam już ponad miesiąc, ale nie wiem jak to zintegrować z suplą :(

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sun Dec 02, 2018 8:39 pm
by leON22
Witam, masz tu dwa filmiki instruktażowe , co i jak , step by step :
1)https://www.youtube.com/watch?v=YOvxetkskmc ,
2)https://www.youtube.com/watch?v=7PusVwWzDt0
W tym drugim ,warunkiem żeby działało, musisz zmienić język fona na English (UK) ;) Potwierdzam działanie na moim Huawei P20 :D
PS. @wsosniak THX za info , pozdrawiam ;) Czy Supla Cloud v.2.3 zagada w języku polskim :?:

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sun Dec 16, 2018 1:38 pm
by kasta002
Już wiadomo kiedy będzie możliwa obsługa supli za pomocą Google Home ? Bo termin ciągle jest przesuwamy

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sun Jan 06, 2019 12:40 pm
by eradek
Wracając do tematu opóźnienia odpowiedzi aby uzyskać stan faktyczny urządzenia po wykonaniu akcji.
Czy można zdefiniować opóźnienie odczytania stanu urządzenia per scena? Na przykład dodać time lub sleep w odpowiedzi sceny? Z większością urządzeń mam taki problem, że powiadomienie dostaje jeszcze przed samym wykonaniem akcji.

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sun Jan 13, 2019 9:08 am
by tkaczu2
Część, mam problem z uruchomieniem supla voice. Teoretycznie wszystko zostało skonfigurowane jak na filmie Fracza. Automatem supla voice odbiera komendy ale nie przekazuje informacji do supli. Co może być przyczyną?
Na stronie supla fracz zalogowałem się poprzez supla ( szybsza wersja logowania bez ręcznego wpisywania danych). Jako login i hasło wpisałem dane z supla clound, nazwa urządzenia pozostawiłem sugerowane "my phone". Jakies pomysły?

Re: Sterowanie głosem

Posted: Thu Jan 17, 2019 10:54 pm
by Benon
Musisz zalogować się do Supla scripts za pomocą Tokena. Z chmury Supli generujesz Token. Po wpisaniu Tokena będziesz widział możliwość nadania nazwy i hasła. Wszystko jest kolejno opisane .

Re: Sterowanie głosem

Posted: Sat Jan 19, 2019 11:42 pm
by Vallhalen
tkaczu2 wrote:
Sun Jan 13, 2019 9:08 am
Część, mam problem z uruchomieniem supla voice. Teoretycznie wszystko zostało skonfigurowane jak na filmie Fracza. Automatem supla voice odbiera komendy ale nie przekazuje informacji do supli. Co może być przyczyną?
Na stronie supla fracz zalogowałem się poprzez supla ( szybsza wersja logowania bez ręcznego wpisywania danych). Jako login i hasło wpisałem dane z supla clound, nazwa urządzenia pozostawiłem sugerowane "my phone". Jakies pomysły?
Mozesz tez zrobić tak jak w tym watku na dtugiej stronie pisze fracz uzywajac ifttt viewtopic.php?p=33741#p33741 to proste wiec zachecam.

Re: Sterowanie głosem

Posted: Wed May 15, 2019 7:13 am
by dydyrydy
Mam takie pytanko....czy coś się zmieniło w temacie sterowania głosem przez asystenta google, który już od dłuższego czasu jest po polsku? Konkretnie chodzi mi o to, czy sterowanie Suplą może być tylko przez asystenta google, czy nadal trzeba używać innych, dodatkowych aplikacji na telefonie, typu IFTTT itp?