Supla cloud Synology

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Veelti
Posts: 5
Joined: Tue May 02, 2017 12:58 pm

Sat Oct 28, 2017 1:22 pm

Ja mam postawioną virtualke na Synku - phpVirtualbox + obraz ze strony supli. Problem jest jeden. Nikt nie chce zrobić nowej virtualki więc nawet harmonogramu nie mogę ustawić.
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Oct 28, 2017 3:05 pm

nowy1 wrote:
Fri Oct 27, 2017 12:47 pm
supla-server miałem postawione jakiś czas na docker w synology tylko jak już pisałem sporo z tym pracy
Masz dockerfile który buduje supla server ze źródeł?
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Sat Oct 28, 2017 3:19 pm

fracz wrote:
Sat Oct 28, 2017 3:05 pm
nowy1 wrote:
Fri Oct 27, 2017 12:47 pm
supla-server miałem postawione jakiś czas na docker w synology tylko jak już pisałem sporo z tym pracy
Masz dockerfile który buduje supla server ze źródeł?
niestety już nie
ale jak byś sie uparł mogę zrobić
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Oct 28, 2017 7:38 pm

Ja się nie upieram. Po prostu jak kiedyś udało Ci się zdockeryzować suplę to szkoda że nie podzieliłeś się konfiguracją ;)
mareks6
Posts: 106
Joined: Sat Jan 13, 2018 4:39 pm
Location: Opole

Sun Feb 04, 2018 11:57 am

Czy w przyszłości jest przewidziana jakaś aplikacja na dyski synology, którą z poziomu GUI (bez żadnych konsoli, SSH itp) będziesz można zainstalować i uruchomić serwer supla poprzez początkującego? Dyski Synology są ostatnim czasem coraz popularniejsze, a zawsze lepiej mieć serwer supli w domu niż zdalny uzależniony od internetu...

Drugie pytanie, może tak troszkę offtopic - czy serwery domowe mają taką samą funkcjonalność jak te zdalne? Pytam, gdyż sens stawiania serwera w domu jest w dużej mierze by np harmonogramy działały gdy "braknie" internetu i dla mnie nie ma sensu stawiać serwera w domu jeśli miałoby się okazać, że harmonogramy na tym domowym nie będą dostępne...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Feb 04, 2018 2:36 pm

mareks6 wrote:
Sun Feb 04, 2018 11:57 am
Czy w przyszłości jest przewidziana jakaś aplikacja na dyski synology, którą z poziomu GUI (bez żadnych konsoli, SSH itp) będziesz można zainstalować i uruchomić serwer supla poprzez początkującego? Dyski Synology są ostatnim czasem coraz popularniejsze, a zawsze lepiej mieć serwer supli w domu niż zdalny uzależniony od internetu...

Drugie pytanie, może tak troszkę offtopic - czy serwery domowe mają taką samą funkcjonalność jak te zdalne? Pytam, gdyż sens stawiania serwera w domu jest w dużej mierze by np harmonogramy działały gdy "braknie" internetu i dla mnie nie ma sensu stawiać serwera w domu jeśli miałoby się okazać, że harmonogramy na tym domowym nie będą dostępne...
1. Próbujemy doprowadzić do takiego stanu aby instalacja na synology i qnap-ie była z GUI

2. Taka sama
mareks6
Posts: 106
Joined: Sat Jan 13, 2018 4:39 pm
Location: Opole

Sun Feb 04, 2018 4:10 pm

to świetne informacje :-)

Z niecierpliwością będę czekać na taką wersję i pewnie nie jestem sam :-)
WojtekSPEC
Posts: 15
Joined: Tue Aug 15, 2017 5:54 am

Mon Mar 19, 2018 7:05 pm

W temacie apki GUI na QNAP się ruszyło do przodu, a kiedy Synology?
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam :-)
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie :-)
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Tue Mar 20, 2018 6:55 am

WojtekSPEC wrote:
Mon Mar 19, 2018 7:05 pm
W temacie apki GUI na QNAP się ruszyło do przodu, a kiedy Synology?
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam :-)
Postaw VM + backup i z głowy ;)
Post Reply