Supla cloud Synology
Czy w przyszłości jest przewidziana jakaś aplikacja na dyski synology, którą z poziomu GUI (bez żadnych konsoli, SSH itp) będziesz można zainstalować i uruchomić serwer supla poprzez początkującego? Dyski Synology są ostatnim czasem coraz popularniejsze, a zawsze lepiej mieć serwer supli w domu niż zdalny uzależniony od internetu...
Drugie pytanie, może tak troszkę offtopic - czy serwery domowe mają taką samą funkcjonalność jak te zdalne? Pytam, gdyż sens stawiania serwera w domu jest w dużej mierze by np harmonogramy działały gdy "braknie" internetu i dla mnie nie ma sensu stawiać serwera w domu jeśli miałoby się okazać, że harmonogramy na tym domowym nie będą dostępne...
Drugie pytanie, może tak troszkę offtopic - czy serwery domowe mają taką samą funkcjonalność jak te zdalne? Pytam, gdyż sens stawiania serwera w domu jest w dużej mierze by np harmonogramy działały gdy "braknie" internetu i dla mnie nie ma sensu stawiać serwera w domu jeśli miałoby się okazać, że harmonogramy na tym domowym nie będą dostępne...
1. Próbujemy doprowadzić do takiego stanu aby instalacja na synology i qnap-ie była z GUImareks6 wrote: ↑Sun Feb 04, 2018 11:57 amCzy w przyszłości jest przewidziana jakaś aplikacja na dyski synology, którą z poziomu GUI (bez żadnych konsoli, SSH itp) będziesz można zainstalować i uruchomić serwer supla poprzez początkującego? Dyski Synology są ostatnim czasem coraz popularniejsze, a zawsze lepiej mieć serwer supli w domu niż zdalny uzależniony od internetu...
2. Taka sama
-
W temacie apki GUI na QNAP się ruszyło do przodu, a kiedy Synology?
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam

Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie 
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych

Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
Postaw VM + backup i z głowyWojtekSPEC wrote: ↑Mon Mar 19, 2018 7:05 pmW temacie apki GUI na QNAP się ruszyło do przodu, a kiedy Synology?
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam![]()