Sceny i Widgety w SUPLA Scripts

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
bicker
Posty: 358
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

czw sty 11, 2018 5:12 am

dodaj jeszcze
wyłącz za xx sekund
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw sty 11, 2018 6:58 am

Będzie. Już zacząłem takie cos pisać do skryptów. Ale to po wydaniu nowej wersji clouda.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 506
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw sty 11, 2018 9:26 am

To ja przy scenach jeszcze bym widział ustawianie opóźnień między włączeniem/wyłączeniem urządzeń, np. włącz lampę 1, za 10s włącz lampę 2 wyłącz lampę 1, za 15s wyłącz lampę 2, itp.
W poprzednim rozwiązaniu miałem taką scenę, która mi przełączała światła w drodze z salonu do sypialni przez przedpokój :lol:
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw sty 11, 2018 11:04 am

fracz pisze:
czw sty 11, 2018 6:58 am
Będzie. Już zacząłem takie cos pisać do skryptów. Ale to po wydaniu nowej wersji clouda.
Tak sie przyzwyczaiłem do twoich skryptów ,że teraz dla mnie aplikacja Supla to straszna bida:)

nawet już jej nie instaluje na nowym telefonie :)
Gucio2607.
Posty: 457
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

czw sty 11, 2018 11:26 am

fracz pisze:
czw sty 11, 2018 6:58 am
Będzie. Już zacząłem takie cos pisać do skryptów. Ale to po wydaniu nowej wersji clouda.
Kiedy mozemy sie spodziewac nowej wersji?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw sty 11, 2018 12:19 pm

Lucas pisze:
czw sty 11, 2018 9:26 am
To ja przy scenach jeszcze bym widział ustawianie opóźnień między włączeniem/wyłączeniem urządzeń, np. włącz lampę 1, za 10s włącz lampę 2 wyłącz lampę 1, za 15s wyłącz lampę 2, itp.
W poprzednim rozwiązaniu miałem taką scenę, która mi przełączała światła w drodze z salonu do sypialni przez przedpokój :lol:
Dokładnie tak to tworzę.

Jeśli chodzi o kiedy to nic nie obiecuję bo potem będzie jak z Ernestem :-D
Adamx25
Posty: 22
Rejestracja: wt lip 19, 2016 7:19 am

czw lut 01, 2018 8:51 pm

Witam.
A czy da się scena uruchomić termostat lub przełączyć jego aktywny profil?
Adamx25
Posty: 22
Rejestracja: wt lip 19, 2016 7:19 am

czw lut 01, 2018 9:10 pm

jeszcze jedno pytanie.
W Aplikacji Automate, która dotychczas działała świetnie , we flow Supla Vois pojawił mi się komunikat "Running Fibers". Od tej chwili nie działa. Co robić?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn lut 12, 2018 10:42 pm

Macie może jakieś ciekawe zestawy ikon do widgetów?
puszkow
Posty: 21
Rejestracja: ndz gru 17, 2017 3:27 pm

pt lut 23, 2018 2:08 pm

Dzięki fracz za wprowadzenie xx sekund po wykonaniu sceny wykonaj akcje - pytanie czy jest szansa zwiększyć ilość sekund do kilku tysięcy np.9999 lub więcej.
3600 - 1 godzina
7200 -2 godziny
10800 - 3 godziny

uzasadnienie:

W chwili obecnej jest to 600 sekund - czyli 10 minut.
Włączenie bojlera na 10 minut - nic nie da - ewentualnie może lekko podgrzać wodę - tu zazwyczaj 1-2 godziny lub więcej w zależności od wielkości zbiornika, grzałki itp.
Włączenie grzejnika na 10 minut też może być mało

Uruchomienie np. linii kroplującej (podlewanie) na 10 minut to mało - tu powinno być - 2-4 godziny

Z góry dziękuję za rozpatrzenie podania ;)
ODPOWIEDZ