Siłownik elektrotermiczny

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt paź 31, 2017 11:04 pm

Kontynuując temat z viewtopic.php?f=9&p=13996#p13996

Załączam kilka zdjęć z "montażu". Kabelek schowałem do listwy przypodłogowej, tam kostka elektryczna i przedłużenie na drugi koniec pokoju pod szafę do sonofa.

Działa super :-)

Mam tylko wątpliwość do obrazka z instrukcji... Nie wiem po co czytałem :-D Ale chyba wynika z niego że siłownik nie powinien być zamontowany poziomo. Dlaczego? :shock:
Załączniki
IMAG0395.jpg
IMAG0395.jpg (26.31 KiB) Przejrzano 11345 razy
IMAG0392.jpg
IMAG0392.jpg (24.76 KiB) Przejrzano 11345 razy
IMAG0390.jpg
IMAG0390.jpg (49.32 KiB) Przejrzano 11345 razy
Ostatnio zmieniony wt paź 31, 2017 11:06 pm przez fracz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt paź 31, 2017 11:05 pm

cd
Załączniki
IMAG0400.jpg
IMAG0400.jpg (15.4 KiB) Przejrzano 11344 razy
IMAG0399.jpg
IMAG0399.jpg (59.84 KiB) Przejrzano 11344 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr lis 01, 2017 8:55 am

Przy montażu pionowym siłownik ma najmniejsze obciążenia, działać powinien i w innych położeniach, chodzi o jego żywotność.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 02, 2017 7:35 am

Zamówiłem 2 sztuki, mam te same grzejniki ;)

ps. nie potrzebnie czytałeś instrukcję :D ale jak @slawek mówi, że ograniczona żywotność to może i tak pochodzi z 10 lat :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Ryrzy
Posty: 147
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

wt lis 07, 2017 10:19 pm

yyyy jak działają te termostaty ? tzn ustawia się gdzieś na nich temperature czy to są tylko otwarte/zamknięte ?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lis 08, 2017 8:57 am

To nie są głowice termostatyczne tylko zawory które mogą się zamknąć lub otworzyć za pomocą supli. Sterowanie automatyczne na podstawie temperatury z viewtopic.php?f=9&t=2237
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr lis 08, 2017 9:02 am

Wczoraj do mnie też dotarły Salusy, ale miałem problem z softem do Sonfów i dopiero dzisiaj je odpalę :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Ryrzy
Posty: 147
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

śr lis 08, 2017 9:41 am

fracz pisze:
śr lis 08, 2017 8:57 am
To nie są głowice termostatyczne tylko zawory które mogą się zamknąć lub otworzyć za pomocą supli. Sterowanie automatyczne na podstawie temperatury z viewtopic.php?f=9&t=2237
dziękuję za info :)
morf
Posty: 13
Rejestracja: śr paź 25, 2017 8:00 pm

śr lis 08, 2017 11:30 am

Panowie jakis namiar na te silowniki mozna poprosic?
Nazwe ./ linka czy cosik?
W poprzednim watku jest tylko o sallusach
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr lis 08, 2017 11:43 am

morf pisze:
śr lis 08, 2017 11:30 am
Panowie jakis namiar na te silowniki mozna poprosic?
Nazwe ./ linka czy cosik?
W poprzednim watku jest tylko o sallusach
Tutaj były omawiane chińskie odpowiedniki
viewtopic.php?p=13228#p13228
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”