Siłownik elektrotermiczny

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lut 20, 2019 10:49 am

Wystarczy użyć styku zwartego z przekaźnika np w płytce inCan lub podobnych.
Pozdrawiam
Wojtek
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr lut 20, 2019 2:36 pm

Ja mam takie silowniki ale podłączone do sonoff 4CH
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Gburek1993
Posty: 4
Rejestracja: czw maja 10, 2018 9:06 am

śr mar 13, 2019 11:50 am

Gucio2607 a jak tym sterujesz? Jako schładzanie?
woytas1
Posty: 56
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

śr mar 13, 2019 12:45 pm

Z tymi salusami to bym uważał przy kotłach na paliwo stałe.W sytuacji dogrzania do zadanej temperatury we wszystkich pomieszczeniach siłowniki się pozamykają. Wtedy kocioł bez sterowania+układ zamknięty (większość tak ma choć nie powinna) + zmniejszony obieg wody=nawet nie chcę pisać.
ODPOWIEDZ