inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt paź 31, 2017 11:27 pm

Soft dla tych co pytali mnie na PW o kompilację softu inCan dla innych ustawień GPIO. Teraz możecie sami sobie zmieniać te ustawienia na stronie konfiguracyjnej modułu. Konfiguracja początkowa jest dla modułu inCan (stąd ta nazwa), ale teraz można samemu już zmieniać GPIO. Nie działa jeszcze dla czujników temp (nadal są na GPIO 2) ale pracuję nad tym :) - JUŻ DZIAŁA!
Nie jest przetestowany jeszcze dla wszystkich ustawień. Zapraszam do testowania i zgłaszania uwag.
Załączniki
inCan_easy_4096.zip
dodana możliwość zmiany GPIO LED Config
(216.31 KiB) Pobrany 586 razy
Zrzut ekranu z 2017-11-01 00-20-36.png
Zrzut ekranu z 2017-11-01 00-20-36.png (44.85 KiB) Przejrzano 15904 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 152
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

śr lis 01, 2017 10:58 am

Coraz bardziej wypaśny ten Twój soft. Czy planujesz wprowadzić możliwość aktualizacji OTA?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr lis 01, 2017 1:43 pm

kris.gie pisze:
śr lis 01, 2017 10:58 am
Coraz bardziej wypaśny ten Twój soft. Czy planujesz wprowadzić możliwość aktualizacji OTA?
Dzięki. OTA musiałby mi @pzygmunt pokazać jak to robić, żeby to dodać do tego firmware.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 152
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

śr lis 01, 2017 6:24 pm

Espablo pisze:
śr lis 01, 2017 1:43 pm
kris.gie pisze:
śr lis 01, 2017 10:58 am
Coraz bardziej wypaśny ten Twój soft. Czy planujesz wprowadzić możliwość aktualizacji OTA?
Dzięki. OTA musiałby mi @pzygmunt pokazać jak to robić, żeby to dodać do tego firmware.
Fajnie by było, bo trochę tego inCan mam w gniazdkach.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr lis 01, 2017 8:37 pm

kris.gie pisze:
śr lis 01, 2017 6:24 pm
Fajnie by było, bo trochę tego inCan mam w gniazdkach.
Hehe, czegoś Ci brakuje w tamtym sofcie? ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 152
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

czw lis 02, 2017 8:42 am

Właściwie nie, ale lubię mieć najnowsze wersje softu, a bez wyciągania z puszki nie da się zaktualizować inCan
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lis 02, 2017 10:50 am

Tylko, że ten soft jest dla tych co sobie sami budują moduły np na nodemcu i chcą sobie piny dopasować. Nie mam sonoffa ale można też spróbować wgrać i przetestować na tych modułach.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 152
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

czw lis 02, 2017 12:51 pm

Espablo pisze:
czw lis 02, 2017 10:50 am
Tylko, że ten soft jest dla tych co sobie sami budują moduły np na nodemcu i chcą sobie piny dopasować. Nie mam sonoffa ale można też spróbować wgrać i przetestować na tych modułach.
Fakt, o OTA zapytałem tak przy okazji, bo u mnie jakieś 3/4 Supli chodzi na inCan
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lis 02, 2017 7:40 pm

można już konfigurować sobie GPIO temperatury
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lis 02, 2017 10:30 pm

dołożyłem jeszcze możliwość zmiany GPIO diody led konfiguracyjnej - domyślnie jest na GPIO2
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ