inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
riu
Posts: 15
Joined: Wed Apr 26, 2017 2:30 pm

Wed Dec 20, 2017 12:57 am

Brakuje tyko pamięci stanów po resecie
tomi171
Posts: 17
Joined: Sun Nov 05, 2017 4:56 pm

Sat Dec 23, 2017 4:57 pm

Czy jest możliwość zrobić InCan Easy na 4 przekaźniki ? Byłoby pięknie.
Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Sat Dec 23, 2017 6:46 pm

Podłączam się pod zapytanie, jest wg opcja na soft 2x żaluzje?
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Dec 26, 2017 2:53 pm

tomi171 wrote:
Sat Dec 23, 2017 4:57 pm
Czy jest możliwość zrobić InCan Easy na 4 przekaźniki ? Byłoby pięknie.
Fajny pomysł. Musze pomyśleć jak to zrealizować.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posts: 148
Joined: Thu Apr 28, 2016 4:24 pm
Location: Katowice

Thu Feb 15, 2018 10:11 am

Mam problem z softem inCan-Easy, wgrałem go do modułu Yunshan, ustawiłem właściwe GPIO, zapisałem konfigurację, moduł się zalogował do clouda, ale nie ma opcji gate, coś robię nie tak? Poza tym przydałby się w konfiguracji dostęp do GPIO3 (termometr) oraz GPIO3 (cfg)
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Feb 15, 2018 12:38 pm

kris.gie wrote:
Thu Feb 15, 2018 10:11 am
Mam problem z softem inCan-Easy, wgrałem go do modułu Yunshan, ustawiłem właściwe GPIO, zapisałem konfigurację, moduł się zalogował do clouda, ale nie ma opcji gate, coś robię nie tak? Poza tym przydałby się w konfiguracji dostęp do GPIO3 (termometr) oraz GPIO3 (cfg)
W ustawieniach konfiguracji modułu zamień Button type -> bistable a następnie usuń moduł z supla-cloud - pozwól mu się zarejestrować ponownie.
Obsługa GPIO3 powinno być w kolejnej wersji
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posts: 148
Joined: Thu Apr 28, 2016 4:24 pm
Location: Katowice

Thu Feb 15, 2018 1:29 pm

Dzięki, teraz jest gate :). A myślałem, że już znam dobrze ten soft ;).
Co do GPIO to miało być 3 pod termometr i 1 pod przycisk, bo 0 pod cfg przecież jest
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Fri Feb 16, 2018 5:32 pm

Witam

Espablo czy może planujesz dołożenie do swojego softu korekcję temperatury ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Feb 16, 2018 5:47 pm

andras wrote:
Fri Feb 16, 2018 5:32 pm
Witam

Espablo czy może planujesz dołożenie do swojego softu korekcję temperatury ?
Korekta temperatury będzie dostępna w nowej wersji z poziomu cloud-a więc firmware nie będzie musiał mieć tej funkcji.
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Fri Feb 16, 2018 5:47 pm

To super wiadomość :)
Post Reply