inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Sibikk
Posty: 350
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

wt mar 13, 2018 4:26 pm

Panowie jak zresetować ustawienia w tym sofcie? mam go w wemosd1mini i chciał bym zmienić sieć wifi i kilka innych spraw.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt mar 13, 2018 4:46 pm

10 razy config
Pozdrawiam
Wojtek
mihu
Posty: 151
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pt mar 16, 2018 4:09 pm

incan -easy w sonofiedual bution 10 nie działa wejście config
miloszix
Posty: 26
Rejestracja: śr lis 15, 2017 8:13 pm

pt mar 30, 2018 9:45 am

Witam

Wgrałem inCan-Easy do modułu Yunshan, nie mogę wejść w tryb konfiguracji, zwieram 10 x GPIO0 do masy i nic, ktoś miał podobny problem
kamaz8
Posty: 39
Rejestracja: pt cze 30, 2017 12:03 pm

pt mar 30, 2018 9:51 am

Pullup przez rezystor
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt mar 30, 2018 10:05 am

miloszix pisze:
pt mar 30, 2018 9:45 am
Witam

Wgrałem inCan-Easy do modułu Yunshan, nie mogę wejść w tryb konfiguracji, zwieram 10 x GPIO0 do masy i nic, ktoś miał podobny problem
Jeśli nic nie zmieniales to
CONFIG (switch x10) = GPIO4
Ten soft jest jeszcze w fazie testów i na razie mogą być problemy z niektórymi GPIO.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
miloszix
Posty: 26
Rejestracja: śr lis 15, 2017 8:13 pm

sob mar 31, 2018 7:03 pm

Witam

Udaje mi się już wejść w config, kolejny problem to ustawienie sensora na GPIO5 - chodzi tu o kontaktron. Przy pierwszym uruchomieniu pokazuje prawidłowy stan bramy, lecz przy pierwszym zwarciu styku NO ( podłączenie przez Pullup 4k7 ), pokazuje zwarcie czyli ikonka zamknietej bramy i tak już zostaje - nie powraca do stanu rzeczywistego.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 678
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr kwie 25, 2018 7:43 am

@Espablo, czy planujesz kiedyś, aby tak jak teraz jest wybór na stronie konfiguracji między "Roller shutter" i "Socket and other" było jeszcze do wyboru "Gate"?
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt kwie 27, 2018 8:30 am

Lucas pisze:
śr kwie 25, 2018 7:43 am
@Espablo, czy planujesz kiedyś, aby tak jak teraz jest wybór na stronie konfiguracji między "Roller shutter" i "Socket and other" było jeszcze do wyboru "Gate"?
opcję Gate wybierasz w supla-cloud gdy moduł jest ustawiony jako "Socket and other"
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 678
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt kwie 27, 2018 11:48 am

Espablo pisze:
pt kwie 27, 2018 8:30 am
Lucas pisze:
śr kwie 25, 2018 7:43 am
@Espablo, czy planujesz kiedyś, aby tak jak teraz jest wybór na stronie konfiguracji między "Roller shutter" i "Socket and other" było jeszcze do wyboru "Gate"?
opcję Gate wybierasz w supla-cloud gdy moduł jest ustawiony jako "Socket and other"
Normalnie niemożliwe, że mogłem to przeoczyć. Jakoś mechanicznie skupiłem się tylko na włączniku światła i wyłączniku zasilania.
Nie no, teraz to wypas :D Dzięki @Espablo.

I dopiero teraz widzę, że przy bramie wjazdowej są dodatkowe ikony :oops:
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Zablokowany

Wróć do „Pomysły i koncepcje”