inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr sie 08, 2018 7:10 pm

cino111 pisze:
śr sie 08, 2018 2:39 pm
Ustawiłem na jednym włączanie stanem wysokim A na drugim stanem niskim, ...
Sprawdź teraz, już powinno działać


Działa. Teraz mogę montować do puszki :D
Wielkie dzięki za tak wypasiony Soft.
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

ndz sie 19, 2018 3:43 pm

witam, ma problem bo na nowym sofcie tj 2.7.2 aby zapalić/wyłączyć oświetlenie muszę nacisnąć dwukrotnie włącznik, jak to poprawić?
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

ndz sie 19, 2018 4:02 pm

milion81 pisze:
ndz sie 19, 2018 3:43 pm
witam, ma problem bo na nowym sofcie tj 2.7.2 aby zapalić/wyłączyć oświetlenie muszę nacisnąć dwukrotnie włącznik, jak to poprawić?
to sobie sam odpowiem :) w ustawieniach podczas dodawania zmienić z monostabilny na bistabilny :D
Awatar użytkownika
TomekSkarabeusz
Posty: 39
Rejestracja: wt maja 29, 2018 6:14 am

czw sie 30, 2018 1:25 pm

Na ostatnim sofcie nie mogę wejść drugi raz w tryb config w Sonoff Dual. Próbowałem pod wszystkimi GPIO. Czy przyciskiem monostabilnym muszę kliknąć 20 razy? Jeżeli komuś udaje się wejść w config na standardowym przycisku to jakie GPIO ma ustawiony w Hardware Settings - GPIO_10(D12)? Czy na przycisku config też ma być pullup?
Korzystałem z tych danych:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sie 30, 2018 2:16 pm

Defaultowe ustawienia są takie same jak w sofcie inCan, czyli BUTTON_CONFIG (button) = GPIO0. Oznacza to, że przycisk config jest w trybie button i wciskasz go na 5s. Jeśli byłby w trybie switch to trzeba go klikać x10
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
TomekSkarabeusz
Posty: 39
Rejestracja: wt maja 29, 2018 6:14 am

czw sie 30, 2018 3:18 pm

Udało się. A nie można podpiąć go na standardowy(GPIO10 wg rysunku powyżej)?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sie 30, 2018 5:38 pm

Rysunki mi się nie ładują i nic nie widzę. GPIO możesz sobie zmieniać w ustawieniach na stronie konfiguracyjnej moduły.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
TomekSkarabeusz
Posty: 39
Rejestracja: wt maja 29, 2018 6:14 am

pt sie 31, 2018 6:07 am

Korzystam z tego opisu GPIO:
Obrazek


A takie mam ustawienia:
Obrazek


Niestety nie wchodzi w config na przycisku GPIO_10, na standardowym GPIO0 udało się
adamwro25
Posty: 30
Rejestracja: ndz mar 04, 2018 1:25 pm

wt wrz 04, 2018 7:25 pm

Po wgraniu do Yunshan ikonka stanu bramy garażowej zmienia sie po wybraniu dla Sensor1 GPIO2 a dla GPIO1 (TX ) czy GPIO3 (RX ) po zwarciu do masy nic sie nie dzieje.. Czy coś robię nie tak?
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

wt wrz 04, 2018 7:42 pm

adamwro25 pisze:
wt wrz 04, 2018 7:25 pm
Po wgraniu do Yunshan ikonka stanu bramy garażowej zmienia sie po wybraniu dla Sensor1 GPIO2 a dla GPIO1 (TX ) czy GPIO3 (RX ) po zwarciu do masy nic sie nie dzieje.. Czy coś robię nie tak?
Trochę się bawiłem tym modułem i chyba bez przeróbki nie pokaże Ci stanu otwarcia bramy na tym sofcie.
ODPOWIEDZ