inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
adamwro25
Posty: 30
Rejestracja: ndz mar 04, 2018 1:25 pm

wt wrz 04, 2018 7:58 pm

Dla GPIO2 pokazuje tylko trzeba by na stale przylutowac do modulu esp kabelek, a szkoda bo są ładne piny tx i rx lub nawet złącze GPIO5
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt wrz 04, 2018 8:13 pm

dodałem obsługę GPIO1(TX) i GPIO3(RX) sprawdź teraz
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

wt wrz 04, 2018 9:00 pm

A tak przy okazji ;)
Można jakoś ustawić zeby przy braku wifi nie wyłączało się światło w module dopuszkowym?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt wrz 04, 2018 9:16 pm

Spróbuje coś na to poradzić.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
adamwro25
Posty: 30
Rejestracja: ndz mar 04, 2018 1:25 pm

śr wrz 05, 2018 5:36 am

Espablo pisze:
wt wrz 04, 2018 8:13 pm
dodałem obsługę GPIO1(TX) i GPIO3(RX) sprawdź teraz
Dzięki, sprawdzę zaraz po pracy i dam znać
adamwro25
Posty: 30
Rejestracja: ndz mar 04, 2018 1:25 pm

śr wrz 05, 2018 2:46 pm

Dla Sensor1 da się tylko ustawić GPIO3_RX(TX nie) , i reaguje tylko raz jak zrobię zwarcie GND-RX to ikonka bramy się zamyka, a po usunięciu zwory ikonka się nie zmienia (brama nadal zamknięta)
Załączniki
Screenshot_2018-09-05-16-32-44.png
Screenshot_2018-09-05-16-32-44.png (128.03 KiB) Przejrzano 1813 razy
Screenshot_2018-09-05-16-40-52.png
Screenshot_2018-09-05-16-40-52.png (104.82 KiB) Przejrzano 1813 razy
Screenshot_2018-09-05-16-32-44.png
Screenshot_2018-09-05-16-32-44.png (128.03 KiB) Przejrzano 1814 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr wrz 05, 2018 7:32 pm

Sprawdź teraz. U mnie na ESP-12 działa bezbłędnie. Zastanawiam się czy na tych pinach nie powinieneś mieć pull-up. Ja testuję zawsze z wpiętym programatorem i on może niechcący robić pull-up na tych pinach.
Dodałem kompilację dla modułów z mniejszą ilością pamięci (np sonoff)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr wrz 05, 2018 8:24 pm

Espablo a zastanawiałeś się może nad aktualizacją firmware online? Na forum widzę już kilka tematów, gdzie kolegom udało się tego dokonać i osobiście przyglądałem się softowi konkurencji (ESPeasy), gdzie po nr IP wchodzimy na moduł ESP i wskazujemy plik do zaczytania. Z tego co znalazlem to na arduino jest instrukcja ze wszytkimi bibliotekami https://www.letscontrolit.com/wiki/inde ... are_Upload , ale tam nie zrobi się pliku .bin, więc odpada.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr wrz 05, 2018 8:31 pm

cino111 pisze:
śr wrz 05, 2018 8:24 pm
Espablo a zastanawiałeś się może nad aktualizacją firmware online?
TAK!
Czekam aż kolelga @lesny8 zrobi tutka jak to łopatologicznie ogarnąć. Obiecał tutaj viewtopic.php?p=24988#p24988, że to zrobi :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 973
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr wrz 05, 2018 9:01 pm

Już piszę na brudno, jeszcze chwila ;)
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
ODPOWIEDZ