inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn wrz 24, 2018 3:42 pm

Witam.Prosze o ustawienia gpio w inCan easy dla sonoff touch t1 ue 1gang włącznie z czujnikiem DHT22
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pt wrz 28, 2018 6:06 am

Czy soft inCan-Easy działa na sonoff basic z czujnikiem dht22?
U mnie po paru próbach z dwoma czujnikami nie chciał pokazać żadnych wartosci. DS1820 na tym samym sonoffie i tym samym gpio zaskoczył od razu (oczywiście po zmianie w panelu konfiguracyjnym na ds1820) Gpio mialem ustawione poprawnie, pullup byl. Przekaźnik działał prawidłowo
Po wrzuceniu softu od zybiego do tego sonoffa, dht22 zaczął działać - stad pytanie czy inCan-Easy powinno działać z sonofem basic i dht22?
Ostatnio zmieniony pt wrz 28, 2018 6:21 am przez dawidd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 28, 2018 6:13 am

andrzejano pisze:
pn wrz 24, 2018 3:42 pm
Witam.Prosze o ustawienia gpio w inCan easy dla sonoff touch t1 ue 1gang włącznie z czujnikiem DHT22
Wgraj sobie to i nic nie musisz ustawiac
viewtopic.php?f=11&t=3843
dawidd pisze:
pt wrz 28, 2018 6:06 am
Czy soft espeasy działa na sonoff basic z czujnikiem dht22?...
Nie znam espeasy więc nie pomogę.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pt wrz 28, 2018 6:21 am

sorry - myślę o jednym pisze o drugim, chodziło mi oczywiście o inCan-Easy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 28, 2018 7:03 am

dawidd pisze:
pt wrz 28, 2018 6:21 am
sorry - myślę o jednym pisze o drugim, chodziło mi oczywiście o inCan-Easy
Wgraj ten soft co podałem wyżej.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
alanzola
Posty: 31
Rejestracja: pn wrz 10, 2018 5:55 pm

pn paź 01, 2018 10:46 am

Witam. Czy jest gdzieś udostępniony kod źródłowy inCan-Easy ? Chciał bym go trochę zmodyfikować i dostosować do swoich potrzeb (np ustawić na sztywno kilka GPIO aby nie można ich było modyfikować itp).
supler-one
Posty: 23
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:51 am

wt paź 02, 2018 10:50 am

Cześć. Soft jest super i działa rewelacyjnie brakuje tylko jednej funkcjonalności.
Może był byś w stanie ją jakoś dorobić.
Czy dało by się jakoś to skonfigurować aby wciśniecie przycisku fizycznego szybko dwukrotnie lub jakieś inne specyficzne zachowanie (przytrzymanie dłużej jak 5 sekund powodowało że roleta otwiera się/zamyka całkowicie ?
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

czw paź 11, 2018 2:56 pm

Wgrałem soft InCan-Easy do Sonoff Basic. Działa świetnie.
Jest tylko problem z diodą LED, która nie świeci.
Ustawienia LED Config na GPIO13.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw paź 11, 2018 7:47 pm

Sprawdzę to w przyszłym tyg.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
adamek34
Posty: 7
Rejestracja: czw kwie 19, 2018 12:03 pm

śr lis 14, 2018 6:22 pm

Cześć,
mam sonoffa dual r2, podłączyłem do niego 1 źródło światła i przełącznik bistabilny na BTN1 (GPIO9) z pull upem - to działa świetnie.

Chciałem do niego także podłączyć DHT11 lub DHT22 - podłączyłem je pod TX i RX, a później nawet pod GPIO9 (usunąłem na chwilę button), (też z pull upem), zmieniałem ustawienia konfiguracyjne i dodałem od nowa urządzenie do clouda, niestety nie działa.

W takiej konfiguracji podłączyłem DS18B20 i pokazuje temperaturę poprawnie.

Działa komuś któryś DHT? Chciałem skorzystać z inCan-easy bo nie chciałem lutować dodatkowych kabli.
ODPOWIEDZ