inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Pawele
Posts: 80
Joined: Tue Sep 05, 2017 5:59 pm

Fri Nov 16, 2018 7:18 pm

Nie wiem czy w dobrym temacie pytam, ale na pewno używając InCan podpinacie przycisk/termometr.

Jakiego kabla używać? Ytdy czy udp (ethernetowy?) Długości tak ~5 - góra 10 metrów.
cino111
Posts: 588
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Nov 16, 2018 8:40 pm

Ja mam ds-a na kablu około 20m 6x0,5 czyli chyba ytdy i nie miałem nigdy problemu.
Gacek
Posts: 3
Joined: Thu Aug 09, 2018 9:33 pm

Wed Dec 19, 2018 8:42 am

Super byłoby sterowanie z tego samego przycisku pełnym otwarciem /zamknięciem.
Pojedyncza roleta moim zdaniem powinna mieć taką opcje bo tak to stanie 25 sekund i naciskanie klawisze jest średnio wygodne.
Tymczasowo to rozwiązałem przez sterowanie przyciskami osobnymi do najczęściej używanych rolet ale to kombinacja alpejska.
(Fizyczny klawisz-espeasy-domoticz-link do sceny fracz)
Mam zamiar coś takiego docelowo zostawić przy wyjściu z domu żeby wszystkie rolety na parterze zasuwać przed wyjściem.
Moja supla:
Mew01
6x rolety
1 swiatło
gnomosg
Posts: 2
Joined: Thu Jun 27, 2019 8:55 pm

Thu Jun 27, 2019 9:11 pm

Cześć,
czy jest możliwość zweryfikowania działania GPIO5 jako Button2 w konfiguracji Socket?
Niestety na 2 różnych urządzeniach nie mogę uzyskać przełączania przekaźnika drugiego po wywołaniu przyciskiem z taką konfiguracją...
Sterowanie z aplikacji działa poprawnie.
Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam
Rafał
Attachments
192.168.4.1 - Google Chrome 27.06.2019 23_00_40.png
192.168.4.1 - Google Chrome 27.06.2019 23_00_40.png (10.03 KiB) Viewed 423 times
192.168.4.1 - Google Chrome 27.06.2019 22_33_54.png
192.168.4.1 - Google Chrome 27.06.2019 22_33_54.png (10.55 KiB) Viewed 423 times
augusto
Posts: 25
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:44 pm

Sat Sep 07, 2019 10:03 am

Witam
Firmware multiboard -> incan easy w wer. 2.7.2 na Wemos D1, w cloudzie pod zakładką funkcja mam to wyboru tylko włącznik światła i zasilania, brak funkcji bramy wjazdowej czy furtki, gdzie tkwi problem ?
mirizag
Posts: 61
Joined: Mon Jan 02, 2017 6:36 pm

Sat Sep 07, 2019 11:09 am

W ustawieniach Wemos D1 masz pewnie zaznaczone na monostabilny zmień na bistabilny
Post Reply