Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
Duch__
Posts: 444
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Sun Nov 25, 2018 9:59 pm

fracz wrote:
Sun Nov 18, 2018 9:02 am
Popytaj kolegów urządzeniowych z forum (Espablo. Duch__, Zybi)
Ja, robot :lol:
Aktualnie zainstalowane na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 1x YUNSHAN (jako dzwonek),16 x DS na ESP (GUI) by MŁA ;).

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
PuteR
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Fri Dec 07, 2018 11:54 pm

fracz czy wiesz może czym może być spowodowany taki błąd w automate. Na własnej instalacji.

Code: Select all

java.io.EOFException: \n not found: size=0 content=...
Błąd pojawia się w Supla Scripts Configurator.
User avatar
fracz
Posts: 1210
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Dec 08, 2018 12:24 pm

Dziwne. Usuń plik z karty pamięci suplascripts.cfg czy jakoś tak. W głównym katalogu powinien być. Potem spróbuj jescze raz.
PuteR
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Dec 08, 2018 2:11 pm

Na karcie pamięci w telefonie ten plik ma być? Bo nie mogę go zlokalizować.
User avatar
fracz
Posts: 1210
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Dec 08, 2018 3:23 pm

Tak. Na karcie albo w pamieci wewnetrznej.
PuteR
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Dec 08, 2018 3:51 pm

Niestety nie mogę znaleźć takiego pliku nigdzie. Używam tylko menadżera na telefonie czy możliwe że nie jest on w stanie wyszukać? Ponowna instalacja automate mogła by pomóc czy wątpliwe?
PuteR
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Dec 08, 2018 11:56 pm

fracz pliku który podałeś najwyraźniej nie ma u mnie wcale, a teraz nie mogę dopisać do automate nawet konta które znajduje się na twoim serwerze co wcześniej było normalnie możliwe i jeszcze wczoraj działało, a teraz lipa.
User avatar
fracz
Posts: 1210
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Dec 09, 2018 12:21 am

Spróbuj usunąć uprawnienia Automate do czytania karty pamięci i zainstaluj je na nowo.
PuteR
Posts: 353
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sun Dec 09, 2018 8:03 am

fracz zrobiłem jak mówiłeś. Efekt jest taki że z twoim serwerem jest ok, ale na moim dalej to samo. Zauważyłem że jak loguje się na konto na komputerze to jest dobrze, a jak chce na komórce to wywala błędny login lub hasło chociaż są napewno poprawne.
Pawele
Posts: 56
Joined: Tue Sep 05, 2017 5:59 pm

Fri Jan 04, 2019 2:06 pm

U mnie powiadomienia działają, ale pomimo udzielenia wszystkich uprawnień aplikacji - nie ma ani wibracji, ani dźwięku ani nic. Jedynie pokazuje się powiadomienie :( EDIT: W ustawieniach w "Notification channels" trzeba sobie poustawiać ;)

A jeśli chce dane powiadomienie, aby zostało sprawdzone tylko raz np. o 22 i tylko raz pokazało się (jeśli warunek spełniony) to ustawiać czas jako warunek, czy jako czas (notacji crontab)?
Post Reply