Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
ar2r
Posts: 22
Joined: Sat Sep 22, 2018 5:19 am

Sun Feb 24, 2019 6:42 pm

Witam . Czy jest opcja ustawienia powiadomienia głosowego np uwaga zona wraca do domu :) jeżeli kontakton od bramy zostanie otwarty??
User avatar
michael
Posts: 948
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Feb 25, 2019 6:55 am

ar2r wrote:
Sun Feb 24, 2019 6:42 pm
Witam . Czy jest opcja ustawienia powiadomienia głosowego np uwaga zona wraca do domu :) jeżeli kontakton od bramy zostanie otwarty??
Tak 8-)

viewtopic.php?f=24&t=4082
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
pilcu
Posts: 129
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Thu May 16, 2019 8:13 pm

Co muszę zmienić w powiadomieniu żeby działało poprawnie? Dostaje info z automate, że brama garażowa jest otwarta a fizycznie jest zamknięta.
Mam zamontowany kontaktron NO, supla pokazuje poprawnie stan w apce.
User avatar
pilcu
Posts: 129
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Tue May 21, 2019 9:58 am

Ktoś pomoże? Nadal jest problem z niewłaściwym wyświetlaniem stanu.
A może ja źle skonstruowałem powiadomienie?

POMOCY!!!!!
djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 22, 2019 10:29 am

Hej super czy da się zrobić powiadomienie jednorazowe ???

Chciał bym zrobić powiadomienie "warunek" by jednorazowo dostawał informację o przekroczeniu tem. nie co praę minut

np, przekroczono tem 45 : Piec nabiera tem. 60 piec rozgrzany , 70 przekroczono max tem

bo wszędzie powtórzenia co 1m czy 15m bez sensu
jak opisać warunek ?

dodatkowo z późnieniem przychodzi mi informacja i raz czyta mi powiadomienia raz nie ?
User avatar
dawidd
Posts: 432
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Sat Jun 08, 2019 11:30 am

Podpowiedzcie jak się poz być tego komunikatu na żółtym tle, żeby sie nie pojawiał. On wraca co kilka dni i wtedy powiadamianie przestają działać. Musze go kliknąć żeby znikł i wtedy powiadomienia znów działają.
Attachments
IMG_20190608_081124.jpg
IMG_20190608_081124.jpg (5.25 MiB) Viewed 459 times
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Sat Jun 08, 2019 7:36 pm

zwiększ log na 500mb w automate lub usuń stary
User avatar
dawidd
Posts: 432
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Sun Jun 09, 2019 6:00 am

Zmieniłem na 500, ale teraz i tak za jakoś czas się ten komunikat pojawi. Da się zrobić tak żeby się już nie pojawiał?
User avatar
fracz
Posts: 1566
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Jun 09, 2019 8:34 am

Odznacz opcje Logging w Logs.
Screenshot_20190609-103358.png
Screenshot_20190609-103358.png (245.32 KiB) Viewed 416 times
User avatar
dawidd
Posts: 432
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Sun Jun 09, 2019 11:37 am

Dzięki 😀
Post Reply