Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
kilwater
Posts: 2
Joined: Tue Nov 13, 2018 9:28 pm

Wed Nov 14, 2018 7:11 am

Tak, połączony. Z jakiegoś powodu zaczęło działać. Złośliwość rzeczy martwych:) Powiadomienia są, natomiast wciąż brak podpowiedzi po {.
Pawele
Posts: 56
Joined: Tue Sep 05, 2017 5:59 pm

Wed Nov 14, 2018 10:23 am

@fracz Czy wiadomo kiedy można będzie ustawić osobno zamknij i otwórz bramę? Aktualnie jest "otwórz/zamknij" bez odczytu aktualnego stanu. Więc sceny typu "wyjeżdzam/wracam" nie otworzą/zamkną mi bramy tylko "odwrócą" jej stan. Chyba, że można dać jakiś warunek w scenie, że ma wykonać "otwórz/zamknij" jeśli otwarta. Da się tak? ;)
User avatar
michael
Posts: 675
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Nov 14, 2018 10:27 am

Pawele wrote:
Wed Nov 14, 2018 10:23 am
Chyba, że można dać jakiś warunek w scenie, że ma wykonać "otwórz/zamknij" jeśli otwarta. Da się tak? ;)
Wg mnie da się to rozwiązać tak, że sterownik musi mieć trzy osobne wejścia: otwieranie, zamykanie oraz stop (mój np. ma taką możliwość).
Do tego sterowanie trzema osobnymi kanałami gate.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Pawele
Posts: 56
Joined: Tue Sep 05, 2017 5:59 pm

Wed Nov 14, 2018 10:52 am

michael wrote:
Wed Nov 14, 2018 10:27 am
Pawele wrote:
Wed Nov 14, 2018 10:23 am
Chyba, że można dać jakiś warunek w scenie, że ma wykonać "otwórz/zamknij" jeśli otwarta. Da się tak? ;)
Wg mnie da się to rozwiązać tak, że sterownik musi mieć trzy osobne wejścia: otwieranie, zamykanie oraz stop (mój np. ma taką możliwość).
Do tego sterowanie trzema osobnymi kanałami gate.
Nie wiem jak inne centralki ale moja ma tylko 1 jako "przycisk". Ale harmonogramy supli działają w oparciu o czujnik i przy ustawieniu zamykania jeśli brama jest zamknięta to akcja się nie wykona.
User avatar
fracz
Posts: 1211
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Nov 14, 2018 11:17 am

Już od jakiegoś czasu "chodzi" za mną dodanie warunków do scen w skrytpach. Dodam po wydaniu nowej wersji Supli ;)
cino111
Posts: 231
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Nov 16, 2018 8:43 pm

A kiedy będzie nowa wersja?? ;)
Gucio2607.
Posts: 292
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Fri Nov 16, 2018 8:55 pm

Pawele wrote:
Wed Nov 14, 2018 10:23 am
@fracz Czy wiadomo kiedy można będzie ustawić osobno zamknij i otwórz bramę? Aktualnie jest "otwórz/zamknij" bez odczytu aktualnego stanu. Więc sceny typu "wyjeżdzam/wracam" nie otworzą/zamkną mi bramy tylko "odwrócą" jej stan. Chyba, że można dać jakiś warunek w scenie, że ma wykonać "otwórz/zamknij" jeśli otwarta. Da się tak? ;)
Też jestem za wprowadzeniem takiej funkcji..już kiedyś pisałem o tym jednak bez odpowiedzi.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
880 V
Posts: 2
Joined: Sun Oct 28, 2018 8:49 am

Sat Nov 17, 2018 4:31 pm

Mam pytanie do @fracz czy można zmienić w scenach opóźnienie wykonania akcji. Jest co 5 sekund.
Mam żarówki led, które mają trzy tryby świecenia 100% 50% i 15 %. Trzeba włączyć i wyłączyć w ciągu kilku sekund kilka razy aby ustawić żądaną wartość. Aby było 15% muszę włączyć i przełączyć dwa razy. Opóźnienie co 5 sekund nie zadziała. jedna sekunda plus opóźnienie internetu byłoby super.
User avatar
fracz
Posts: 1211
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Nov 18, 2018 9:02 am

Nie da rady od strony skryptów. Popytaj kolegów urządzeniowych z forum (Espablo. Duch__, Zybi) o soft, który przy włączaniu kliknie Ci np. 3 razy w zadanych odstępach.
880 V
Posts: 2
Joined: Sun Oct 28, 2018 8:49 am

Sun Nov 18, 2018 9:14 am

Soft nie jest potrzebny bo będąc w pomieszczeniach widzę co się dzieje i mam wybór. Chodzi o sterowanie głosem. Skrypt działa tylko odstępy są za długie bo 5 sekund.
Post Reply