Page 12 of 20

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sun Nov 25, 2018 9:59 pm
by Duch__
fracz wrote:
Sun Nov 18, 2018 9:02 am
Popytaj kolegów urządzeniowych z forum (Espablo. Duch__, Zybi)
Ja, robot :lol:

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Fri Dec 07, 2018 11:54 pm
by PuteR
fracz czy wiesz może czym może być spowodowany taki błąd w automate. Na własnej instalacji.

Code: Select all

java.io.EOFException: \n not found: size=0 content=...
Błąd pojawia się w Supla Scripts Configurator.

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sat Dec 08, 2018 12:24 pm
by fracz
Dziwne. Usuń plik z karty pamięci suplascripts.cfg czy jakoś tak. W głównym katalogu powinien być. Potem spróbuj jescze raz.

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sat Dec 08, 2018 2:11 pm
by PuteR
Na karcie pamięci w telefonie ten plik ma być? Bo nie mogę go zlokalizować.

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sat Dec 08, 2018 3:23 pm
by fracz
Tak. Na karcie albo w pamieci wewnetrznej.

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sat Dec 08, 2018 3:51 pm
by PuteR
Niestety nie mogę znaleźć takiego pliku nigdzie. Używam tylko menadżera na telefonie czy możliwe że nie jest on w stanie wyszukać? Ponowna instalacja automate mogła by pomóc czy wątpliwe?

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sat Dec 08, 2018 11:56 pm
by PuteR
fracz pliku który podałeś najwyraźniej nie ma u mnie wcale, a teraz nie mogę dopisać do automate nawet konta które znajduje się na twoim serwerze co wcześniej było normalnie możliwe i jeszcze wczoraj działało, a teraz lipa.

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sun Dec 09, 2018 12:21 am
by fracz
Spróbuj usunąć uprawnienia Automate do czytania karty pamięci i zainstaluj je na nowo.

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Sun Dec 09, 2018 8:03 am
by PuteR
fracz zrobiłem jak mówiłeś. Efekt jest taki że z twoim serwerem jest ok, ale na moim dalej to samo. Zauważyłem że jak loguje się na konto na komputerze to jest dobrze, a jak chce na komórce to wywala błędny login lub hasło chociaż są napewno poprawne.

Re: Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Posted: Fri Jan 04, 2019 2:06 pm
by Pawele
U mnie powiadomienia działają, ale pomimo udzielenia wszystkich uprawnień aplikacji - nie ma ani wibracji, ani dźwięku ani nic. Jedynie pokazuje się powiadomienie :( EDIT: W ustawieniach w "Notification channels" trzeba sobie poustawiać ;)

A jeśli chce dane powiadomienie, aby zostało sprawdzone tylko raz np. o 22 i tylko raz pokazało się (jeśli warunek spełniony) to ustawiać czas jako warunek, czy jako czas (notacji crontab)?