Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
fracz
Posts: 1357
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Jan 28, 2019 8:57 pm

Jak uruchomisz flow w Automate to on chwilę mieli i potem się usypia - jest tam informacja "Running fibers". Wg tego co piszesz powinna ona być równa 2 - jest taka?
User avatar
dawidd
Posts: 332
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Mon Jan 28, 2019 9:36 pm

Nie, mam tam 3
User avatar
dawidd
Posts: 332
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Tue Jan 29, 2019 7:20 am

Usunąłem SUPLA Notifications i jeszcze raz ściągnąłem i teraz pokazało się Running Fibers 2 i zaczęło działać
Dzięki za naprowadzenie
Jeszcze mam takie pytanie, poza powiadamianiem na gorze ekranu nie mam ani dźwięku ani wibracji podczas przyjscia wiadomosci. Sprawdziłem to na 2 tabletach z androidem 4,2 i 6. Na stronie supla scripts mam to zaznaczone. Czytałem ze ktoś już pisał o tym problemie ale nie było odpowiedzi
eradek
Posts: 25
Joined: Sun Sep 09, 2018 5:32 pm

Sun Feb 03, 2019 2:27 pm

Hej!

Używam Supla Scripts i jest rewelacyjne, Fracz dzięki! Pytanko lub też propozycja jeżeli nie jest to zaimplementowane.

1. W tej chwili każdy ID ma osobną ramkę, czy można je ze sobą grupować, tak na przykład aby wszystkie kontrolery w kuchni miał w jednej ramce pt. "Kuchnia" itp.? Jak np. ma to miejsce w grupowaniu kanałów.
2. Do każdej ramki / ID jest znaczek "?", który sprawdza obecny stan, czy jest szansa aby dodać jeden duży przycisk "?" który zaktualizuje stany wszystkich IDków?
Dymek
Posts: 3
Joined: Wed Sep 12, 2018 8:45 pm

Tue Feb 05, 2019 8:04 pm

Czytam i czytam i w sumie to się zastanawiam czy nie można spiąć powiadomień z aplikacją supla (tą oficjalną) na androidzie ale bez procesu instalacji 4 aplikacji obok ??
Nie jest to chyba aż takie trudne żeby mieć możliwość włączania powiadomień do niektórych urządzeń?
Myślę tu np. o bramie garażowej przez którą można się dostać do domu i wolałbym być informowanym o jej otwarciu za każdym razem.

Chodzi mi przede wszystkim o profesjonalne postrzeganie całości projektu który jest połączony ze znaną firmą Zamel no i za chwilę z taką malutką firemką jak Google bo jak można poczytać w tym temacie nie zawsze wszystko działa.

tylko mnie nie zlinczujcie teraz bo ja już zainwestowałem w suplę i nie mam zamiaru z niej zrezygnować
User avatar
fracz
Posts: 1357
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 05, 2019 8:08 pm

Dymek
Posts: 3
Joined: Wed Sep 12, 2018 8:45 pm

Tue Feb 05, 2019 8:17 pm

widziałem mapę wcześniej
a jeśli chodzi o termin takich podpunktów jak powiadomienia, widgety czy sceny?
PuteR
Posts: 453
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sun Feb 10, 2019 8:37 am

fracz czemu pomimo tego że mam sprawdzanie warunków ustawione co minutę to powiadomienie wyświetla się co 6 minut tak samo widać to w logach co 6 minut. Suplascripts mam na malinie.
tcp
Posts: 138
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Tue Feb 12, 2019 8:04 pm

Jak daje start Supla Notifications to mam taki komunikat. I mam not running. Co jest przyczyną ?
Attachments
screenshot_2019-02-12-20-58-48.png
screenshot_2019-02-12-20-58-48.png (502.93 KiB) Viewed 136 times
Gucio2607.
Posts: 315
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue Feb 12, 2019 8:30 pm

Musisz w skryptach dodać swoje urzadzenie
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Post Reply