Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Tue Feb 12, 2019 8:38 pm

Na stronie głównej widnieje to urządzenie.
Gucio2607.
Posts: 324
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue Feb 12, 2019 9:26 pm

Ale czy przypisałes do powiadomień?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Wed Feb 13, 2019 7:27 am

Zapomniałem o jednej sprawie o której powinienem napisać na początku udziału w tym temacie. Kolego Fracz wyrazy szacunku dla ciebie za tak wspaniałą robotę !! Proszę o wyrozumiałość. Zacząłem dopiero przygodę z powiadomieniami. Wrzucę fotki to może sytuacja będzie jaśniejsza bo może robię jakiś czeski błąd. Jak daje start Supla Notifications to mam taki komunikat jak na ostatniej fotce.
Attachments
stanbramy.png
stanbramy.png (25.8 KiB) Viewed 277 times
warunek.png
warunek.png (24.91 KiB) Viewed 277 times
suplascripts.png
suplascripts.png (20.05 KiB) Viewed 277 times
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Wed Feb 13, 2019 7:28 am

Jeszcze jedno foto:
Attachments
nonotifications.png
nonotifications.png (53.19 KiB) Viewed 277 times
User avatar
fracz
Posts: 1382
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Feb 13, 2019 7:35 am

W edycji powiadomienia na samym dole (screen warunek.jpg) wybierz urządzenia na którymś ma się pokazywać powiadomienie.
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Wed Feb 13, 2019 7:46 am

fracz wrote:
Wed Feb 13, 2019 7:35 am
W edycji powiadomienia na samym dole (screen warunek.jpg) wybierz urządzenia na którymś ma się pokazywać powiadomienie.
Jest wybrane.
Attachments
urzadzenie.png
urzadzenie.png (30.04 KiB) Viewed 264 times
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Wed Feb 13, 2019 6:19 pm

Dodałem drugi raz urządzenie i działa. Mam pytanko. Mam testowo czas ustawiony na */1 * * * * i dostaję co minute powiadomienie. Czy tak ma to być ? Myślałem że powiadomienie pojawia się tylko w momencie zmiany stanu co jest sprawdzane w określonych odstępach czasu. Może tak ma być czy mam coś w ustawieniach powiadomienia ustawione.
Gucio2607.
Posts: 324
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Wed Feb 13, 2019 6:50 pm

Tak ma być
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Wed Feb 13, 2019 7:13 pm

Myślałem, że tylko przy zmianach stanu ....
Gang
Posts: 5
Joined: Fri Nov 09, 2018 12:44 pm

Sat Feb 16, 2019 4:05 pm

Mam pomysł a może bardziej pytanie, jeżeli chodzi o powiadomienia po otwarciu drzwi, jednak to jest tylko moja wizja, nie wiem czy tak się da. Dopiero raczkuję w kwestii supli, ale może to będzie plus świeżego umysłu.

Do brzegu...

Kontaktory na ali są w dwóch typach, normalnie otwarte i normalnie zamknięte. Jakby podłączyć taki kontaktor jako button? I w powiadomieniach ustawić akcje, że jak jest naciśnięcie to wysyła powiadomienie? Tak w ogóle się da? Można tak to zaprogramować, że "trzymanie" przycisku niezależnie od długości tego (otwartych drzwi) to tylko jeden sygnał? Czy to coś zmieni? Pozwoli wysłać wiadomość?

Jako laik, który coś tam liznął wiedzy to czy to przycisk, czy czujka ruchu to przecież to jest jakiś sygnał po prostu. Skoro można ustawić że po naciśnięciu przycisku się coś dzieje to dlaczego nie można tak ustawić na kontaktorze?
Post Reply