Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

wt lut 12, 2019 8:38 pm

Na stronie głównej widnieje to urządzenie.
Gucio2607.
Posty: 469
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt lut 12, 2019 9:26 pm

Ale czy przypisałes do powiadomień?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 13, 2019 7:27 am

Zapomniałem o jednej sprawie o której powinienem napisać na początku udziału w tym temacie. Kolego Fracz wyrazy szacunku dla ciebie za tak wspaniałą robotę !! Proszę o wyrozumiałość. Zacząłem dopiero przygodę z powiadomieniami. Wrzucę fotki to może sytuacja będzie jaśniejsza bo może robię jakiś czeski błąd. Jak daje start Supla Notifications to mam taki komunikat jak na ostatniej fotce.
Załączniki
stanbramy.png
stanbramy.png (25.8 KiB) Przejrzano 1016 razy
warunek.png
warunek.png (24.91 KiB) Przejrzano 1016 razy
suplascripts.png
suplascripts.png (20.05 KiB) Przejrzano 1016 razy
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 13, 2019 7:28 am

Jeszcze jedno foto:
Załączniki
nonotifications.png
nonotifications.png (53.19 KiB) Przejrzano 1016 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1833
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lut 13, 2019 7:35 am

W edycji powiadomienia na samym dole (screen warunek.jpg) wybierz urządzenia na którymś ma się pokazywać powiadomienie.
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 13, 2019 7:46 am

fracz pisze:
śr lut 13, 2019 7:35 am
W edycji powiadomienia na samym dole (screen warunek.jpg) wybierz urządzenia na którymś ma się pokazywać powiadomienie.
Jest wybrane.
Załączniki
urzadzenie.png
urzadzenie.png (30.04 KiB) Przejrzano 1003 razy
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 13, 2019 6:19 pm

Dodałem drugi raz urządzenie i działa. Mam pytanko. Mam testowo czas ustawiony na */1 * * * * i dostaję co minute powiadomienie. Czy tak ma to być ? Myślałem że powiadomienie pojawia się tylko w momencie zmiany stanu co jest sprawdzane w określonych odstępach czasu. Może tak ma być czy mam coś w ustawieniach powiadomienia ustawione.
Gucio2607.
Posty: 469
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr lut 13, 2019 6:50 pm

Tak ma być
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 13, 2019 7:13 pm

Myślałem, że tylko przy zmianach stanu ....
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 117
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

sob lut 16, 2019 4:05 pm

Mam pomysł a może bardziej pytanie, jeżeli chodzi o powiadomienia po otwarciu drzwi, jednak to jest tylko moja wizja, nie wiem czy tak się da. Dopiero raczkuję w kwestii supli, ale może to będzie plus świeżego umysłu.

Do brzegu...

Kontaktory na ali są w dwóch typach, normalnie otwarte i normalnie zamknięte. Jakby podłączyć taki kontaktor jako button? I w powiadomieniach ustawić akcje, że jak jest naciśnięcie to wysyła powiadomienie? Tak w ogóle się da? Można tak to zaprogramować, że "trzymanie" przycisku niezależnie od długości tego (otwartych drzwi) to tylko jeden sygnał? Czy to coś zmieni? Pozwoli wysłać wiadomość?

Jako laik, który coś tam liznął wiedzy to czy to przycisk, czy czujka ruchu to przecież to jest jakiś sygnał po prostu. Skoro można ustawić że po naciśnięciu przycisku się coś dzieje to dlaczego nie można tak ustawić na kontaktorze?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”