Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
wojtas567
Posts: 1442
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Feb 16, 2019 4:59 pm

Można tak ustawić i działa.
Tylko jest jedno ale, powiadomienia z skryptów mają częstotliwość 1 minuty , więc nie za każdym razem dostaniesz powiadomienie.
Do tego celu idealnie nadają się powiadomienia Pushover. Właśnie testuję to i tu powiadomienie przychodzi w ciągu 1 -2 sekund od zdarzenia.
Pozdrawiam
Wojtek
PuteR
Posts: 485
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Feb 16, 2019 5:27 pm

wojtas567 wrote:
Sat Feb 16, 2019 4:59 pm
Można tak ustawić i działa.
Tylko jest jedno ale, powiadomienia z skryptów mają częstotliwość 1 minuty , więc nie za każdym razem dostaniesz powiadomienie.
Do tego celu idealnie nadają się powiadomienia Pushover. Właśnie testuję to i tu powiadomienie przychodzi w ciągu 1 -2 sekund od zdarzenia.
Pushover co to takiego i jak to działa? Można tego spróbować u siebie? Te że skryptów u mnie mimo że mam ustawione co minutę (* * * * *) to. I tak przychodzą mi co 6 min i nie mam pojęcia czek tak się dzieje.
User avatar
shimano73
Posts: 634
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Feb 16, 2019 5:35 pm

Próbowałem pushover’a z supla i w sumie było ok , próby przerwałem bo apka jest płatna przynajmniej na iPhone , darmowe jest tylko pierwsze 7 dni
User avatar
wojtas567
Posts: 1442
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Feb 16, 2019 5:59 pm

Zgadza się trzeba zapłacić za konto jednorazowo ale powiadomienia działają perfekcyjnie :)
Pozdrawiam
Wojtek
PuteR
Posts: 485
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Feb 16, 2019 7:46 pm

Możecie napisać jak to uruchomić żeby potestować? Zainstalowałem aplikacje ale jakoś nie łapie jak to skonfigurować żeby z supla działało.
Last edited by PuteR on Sat Feb 16, 2019 8:27 pm, edited 1 time in total.
User avatar
wojtas567
Posts: 1442
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Feb 16, 2019 8:23 pm

Możesz spróbować dodać kod z przykładów jakie są pod arduino i po testować.
Jutro postaram się złożyć w całość kawałek kodu do udostępnienia który działa i nie zrywa połączenia z suplą.
Pozdrawiam
Wojtek
PuteR
Posts: 485
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Feb 16, 2019 11:51 pm

PuteR wrote:
Sun Feb 10, 2019 8:37 am
fracz czemu pomimo tego że mam sprawdzanie warunków ustawione co minutę to powiadomienie wyświetla się co 6 minut tak samo widać to w logach co 6 minut. Suplascripts mam na malinie.
Ponowie pytanie, ktoś może ma podobnie? O ile przy światłach to nie problem to jeśli chodzi o bramę czy drzwi wolał bym widzieć te powiadomienie jak najszybciej.
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Feb 17, 2019 7:28 am

A ja mam coś takiego
Attachments
Screenshot_2019-02-17-08-10-43.png
Screenshot_2019-02-17-08-10-43.png (290.9 KiB) Viewed 290 times
User avatar
fracz
Posts: 1382
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Feb 20, 2019 11:33 am

PuteR wrote:
Sat Feb 16, 2019 11:51 pm
PuteR wrote:
Sun Feb 10, 2019 8:37 am
fracz czemu pomimo tego że mam sprawdzanie warunków ustawione co minutę to powiadomienie wyświetla się co 6 minut tak samo widać to w logach co 6 minut. Suplascripts mam na malinie.
Ponowie pytanie, ktoś może ma podobnie? O ile przy światłach to nie problem to jeśli chodzi o bramę czy drzwi wolał bym widzieć te powiadomienie jak najszybciej.
Wyłącz oszczędzanie baterii dla Automate. To Android decyduje o tym kiedy zapytać. Ustawienie * * * * * tylko mu sugeruje że ma być co minutę.
PuteR
Posts: 485
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Wed Feb 20, 2019 12:25 pm

fracz wrote:
Wed Feb 20, 2019 11:33 am
PuteR wrote:
Sat Feb 16, 2019 11:51 pm
PuteR wrote:
Sun Feb 10, 2019 8:37 am
fracz czemu pomimo tego że mam sprawdzanie warunków ustawione co minutę to powiadomienie wyświetla się co 6 minut tak samo widać to w logach co 6 minut. Suplascripts mam na malinie.
Ponowie pytanie, ktoś może ma podobnie? O ile przy światłach to nie problem to jeśli chodzi o bramę czy drzwi wolał bym widzieć te powiadomienie jak najszybciej.
Wyłącz oszczędzanie baterii dla Automate. To Android decyduje o tym kiedy zapytać. Ustawienie * * * * * tylko mu sugeruje że ma być co minutę.
Wyłączenie oszczędzania nic nie daje, no cóż może tak musi być.
Post Reply